Siirry sisältöön

Kiinalainen Kuujuhla Vapriikissa

Julkaistu 19.9.2017 14.01

Vapriikki järjestää sunnuntaina 24.9. Kuujuhlan, eli kiinalaisen keskisyksyn festivaalin. Se on yksi kiinalaisen vuodenkierron suurimmista juhlista.

 

Kuujuhlaan liittyi etenkin Qing-dynastian aikaan kirkkaan täysikuun ihailun lisäksi uhrilahjojen, kuten hedelmien, tarjoamista kuulle. Kiinalaisessa kulttuuriperinnössä kuulla on suuri merkitys, ja se on toiminut innoittajana useille tarinoille ja legendoille.

Vapriikin kuujuhla tarjoaa yleisölle tanssiesityksiä, kalligrafiaa, taijita sekä teen maistelua. Lapset pääsevät kuulemaan kuujuhlaan liittyvää satua ja osallistumaan press-print-grafiikkapajaan. Päivän ajan järjestetään useita opastettuja kierroksia Kielletty kaupunki -näyttelyyn, joka on esillä 1.10. saakka.

Tervetuloa tutustumaan kiinalaiseen kulttuuriin! Ravintolatilan tapahtumat maksuttomia, työpajat ja opastukset pääsymaksulla.

Ohjelma:
Klo 11–16 Liikkuva kirjasto. Lainattavana teemaan sopivaa kirjallisuutta. Ota kirjastokortti mukaan ja vie kassillinen elämyksiä ja idän viisautta kotiin!
Klo 12, 14 ja 15 Perhekierros Kielletty kaupunki -näyttelyyn.
Klo 12.30–14.30 ja 15.30–17.30 Kalligrafiatyöpaja. Kurssin ohjaa FM Mirja Paatero.
Klo 13 ja 14.30 Kiinankielinen opastus Kielletty kaupunki -näyttelyyn. 紫禁城藏品展中文讲解
Klo 13-13.30 Teeseremonia ja gu zheng –musiikkia
Klo 13 ja 14.30 Press print -työpaja. Kaikenikäisille sopivassa työpajassa tutustutaan ensin satuun, johon Kuujuhla perustuu. Tämän jälkeen jokainen tekee aiheesta oman grafiikanvedoksensa. Työpajan ohjaa taideohjaaja Outi Virtanen.
Klo 14 ja 16 Mahjong-pelin pikakurssi. Kurssin ohjaa HM Leena Salminen.
Klo 14 Luento. FT Jyrki Kallio: Keisarillisen Kiinan hallintojärjestelmä ja purppurainen kielletty kaupunki.
Klo 16.30–17.30 Kiinalaisen kulttuurin festivaali
Muun muassa taijia, lasten qi pao –esitys, tanssia ja qi pao –muotinäytös, vapaa pääsy.

Yhteistyössä Greatwall ry, Teekauppa Veiström ja Tampereen kaupungin kirjastopalvelut.


Teksti Suvi Syynimaa