Siirry sisältöön

Onkiniemen tehdaskiinteistöä korjataan käyttöä varten

Julkaistu 14.9.2017 10.56

Tilakeskuksen johtokunta päätti kokouksessaan keskiviikkona 13.9., että Onkiniemen tehdaskiinteistössä toteutetaan korjaustöitä väliaikaisen käytön mahdollistamiseksi. Korjaustöiden ansiosta tiloja voi käyttää kaavan valmistumiseen ja tilojen peruskorjaukseen asti.

Korjaustyöt toteutetaan syksyllä 2017. Hankkeen investointikustannukset ovat enintään 430 000 euroa. Kiinteistöstä on korjauksen jälkeen vuokrattavissa noin 4500 m². Nykyisten vuokralaisten vuokria ei koroteta. Mahdollisten uusien vuokralaisten kanssa tehtävissä vuokrasopimuksissa neliövuokrahintaa korotetaan 20 % vastaamaan kulurakennetta.

Tilojen pidempiaikainen käyttö ennen peruskorjausta vaatii, että asbestikuitujen leviämisen mahdollisuus poistetaan. Osassa tiloissa tämä toteutetaan kapseloimalla huonokuntoiset lattiat ja putkieristeet. Korjaus kapseloimalla on alustavan arvion mukaan teknisesti ja luotettavasti toteutettavissa.

Osa tiloista korjataan vasta peruskorjauksen yhteydessä. Näissä tiloissa tehdään pintakäsittely, jotta asbestipöly ei pääse leviämään ja tilat eristetään muista tiloista. Osassa tiloissa voi jo tehtyjen toimenpiteiden vuoksi toimia turvallisesti vuoden 2017 loppuun asti.


Lisätietoja

Tampereen Tilakeskus liikelaitos
Toimitusjohtaja
Petri Mölsä
puhelin 040 543 4181