Siirry sisältöön

Lasten akatemia mukana lasten pihaleikeissä ja rottajahdissa

Julkaistu 8.9.2017 11.56

Tampereen Lasten akatemia jatkuu lauantaina 23.9.2017 kello 11.00 - 11.45. Silloin kuullaan, millaista lasten elämä oli sata vuotta sitten. Millaisia kodit olivat ja mitä lapset leikkivät? Kuka pääsi kouluun ja minkälaisia koulupäivät olivat? Miksi kaikki lapset eivät käyneet koulua?

 

Tutkimusmatkalle sadan vuoden takaiselle Tampereelle lapsia johdattavat historian professori Pirjo Markkola ja yliopistonlehtori Mervi Kaarninen yhdessä opettaja Tiina Markkolan kanssa. Luento pidetään Tampereen yliopiston päärakennuksen luentosalissa A1, Kalevantie 4.
Mervi Kaarninen ja Pirjo Markkola opettavat historiaa Tampereen yliopiston opiskelijoille. Kumpikin on tutkinut lasten ja perheiden historiaa ja kirjoittanut niistä kirjoja. He ovat etsineet lapsia koskevia tietoja valokuvista, koulujen oppilasluetteloista, rangaistuskirjoista, sanomalehdistä ja erilaisista vanhoista asiakirjoista. Monet aikuiset ovat kirjoittaneet muistiin omia lapsuudenkokemuksiaan. Niistä löytyy jännittäviä tietoja pihaleikeistä, rottajahdista, metsäretkistä, ankarista opettajista ja pahanmakuisesta kalanmaksaöljystä. Paljon muutakin lasten elämässä tapahtui sata vuotta sitten.

Lasten akatemia
Lasten akatemian tarkoituksena on innostaa lapsia kyselemään, ottamaan selvää ja tutkimaan. Lasten akatemiassa voivat opiskella 7-10 -vuotiaat. Luennoille ei tarvitse ilmoittautua. Lasten akatemia on suunnattu lapsille, mutta heidän saattajansakin ovat tervetulleita mukaan.
Tervetuloa!

Lasten akatemian toteuttavat yhteistyössä:
* Tampereen yliopisto,
* Tampereen teknillinen yliopisto,
* Tampereen LUMATE-keskus sekä
* Tampereen kaupungin kulttuuri- ja taideyksikkö

Lisätietoja:
Markkinointikoordinaattori Kyösti Koskela, 050 318 6621, [email protected]
Tampereen yliopisto


Teksti Kyösti Koskela