Siirry sisältöön

Orivedellä aloitetaan päiväkeskustoiminta

Julkaistu 4.9.2017 15.57

Orivedellä alkaa päiväkeskustoiminta kotihoidon ja omaishoidon asiakkaille. 5.9.2017 toimintansa aloittavassa Tähtiniemen päiväkeskus Ilon päivässä ikäihminen voi kerran viikossa viettää virkistävän päivän osallistuen keskuksen toimintaan sekä syöden ja seurustellen muiden asiakkaiden kanssa. Omaishoidettavan ollessa päiväkeskuksessa, saa myös omaishoitaja vapaapäivän omaishoitajan työstään.

Päiväkeskukseen hakeudutaan oman alueen asiakasohjaajan kautta. Asiakasohjaaja selvittää asiakkaan päiväkeskuspalvelun tarpeen ja kirjaa sen asiakkaan palvelu- ja hoitosuunnitelmaan. Orivedellä päiväkeskuksessa on kaksi kymmenen hengen ryhmää, joissa kummassakin puolet kotihoidon ja puolet omaishoidon asiakkaita.

Päiväkeskuksessa asiakkaan päivä räätälöidään hänen tarpeidensa ja toiveidensa mukaisesti. Orivedellä panostetaan erityisesti asiakkaiden sosiaaliseen ja fyysiseen kuntoutukseen. Päiväkeskuspäivään kuuluu tarvittaessa myös asiakkaan hakeminen kotoa päiväkeskukseen sekä kuljettaminen takaisin kotiin.

Päiväkeskusmaksu on 15 euroa/päivä. Se sisältää aamupalan, lounaan, päiväkahvin ja saunotuksen. Kuljetus päiväkeskukseen maksaa joukkoliikenteen kertamaksun/suunta.

Orivedellä päiväkeskustoiminta on uutta, mutta Tampereella toimintaa on ollut jo pitkään. Oriveden kaupungin ja Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut tuotetaan yhteistoiminta-alueella, jonka isäntäkuntana toimii Tampere.

Tähtiniemen päiväkeskus Ilon päivä
Puhelin 040 676 5199
Tähtiniemenranta 11
35100 Orivesi

Otsikkoa ja ingressia muokattu 4.9.2017 ja 6.9.2017 korjattu kuljetuksen hinta.


Lisätietoja

Palvelupäällikkö
Arja-Liisa Heikkilä
puhelin 040 800 7597
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala