Hae
Valikko
a a

Innovaatiosetelin haku yrityksille käynnissä 4.-17. syyskuuta

Julkaistu 1.9.2017 14.14

Tampereen seudun yrityksille on tarjolla tukea liiketoiminnan digitalisoimiseen, kasvuun tai kansainvälistymiseen. Syksyn 2017 innovaatiosetelien haku on 4.9.-17.9.2017. Innovaatioseteliä pilotoidaan Tampereen kaupunkiseudulla yhdessä yritysten kanssa. Setelin käyttäjäyrityksille annetaan mahdollisuus itse valita haluamansa palveluntuottaja digitaaliselta palvelualustalta.

Innovaatiosetelillä hankittavan palvelun tulee olla käyttäjäyritykselle merkittävä avaus uuteen ja sen tulee tukea yrityksen kasvua ja/tai kansainvälistymistä. Hankittavan palvelun toivotaan myös edistävän digitalisaatiokehitystä yrityksessä.

Lisäksi uutena edellytyksenä on, että setelin hakijayrityksellä on kotipaikka tai vähintään toimipiste Tampereen kaupunkiseudulla (Tampere, Ylöjärvi, Nokia, Pirkkala, Lempäälä, Vesilahti, Kangasala, Orivesi).

Innovaatioseteli myönnetään yritykselle, joka kehittää liiketoimintaa jollakin seuraavista toimialoista: älykäs liikkuminen ja liikkuminen palveluna, hyvinvointi- ja terveysteknologia, teollisuuden uudistuminen, Internet of Things sekä muut älykkään kaupungin kehittämiseen tarjottavat ratkaisut.

Myönnettävien innovaatiosetelien arvot ovat 500, 1000, 2000, 3000, 4000 ja 5000 euroa, ja tuki on 100 prosenttinen (ei omavastuuta). Tuki maksetaan suoraan palveluntuottajalle.

Innovaatioseteliä haetaan digitaalisessa setelijärjestelmässä, jonne hakijayrityksen tulee kirjautua. Järjestelmässä tarkistetaan tuen saamisen ehdot.

Setelin saajat arvotaan hyväksyttävien hakemusten kesken hakuajan päättymisen jälkeen. Seteleitä ei siis myönnetä tällä kertaa hakujärjestyksessä kuten aiemmin, vaan kaikki hakuaikana tehdyt hakemukset otetaan tasavertaisesti huomioon. Arvontamallia on palvelusetelihauissa käytetty esimerkiksi Englannissa ja Hollannissa.

Tampereen kaupunkiseutu on ottanut ensimmäisenä Suomessa käyttöön sähköisen innovaatiosetelijärjestelmän. Innovaatioseteli madaltaa yrityksen kynnystä käyttää innovaatio-, kansainvälistymis- ja kasvupalveluja. Jo nyt tulokset kertovat, että joustava asiakasseteli lunastaa paikkansa yrityspalvelujen joukossa.

Lisätietoja: projektipäällikkö Jukka Reunavuori, Business Tampere, [email protected]
puh. 040 637 8702


Jaa: