Siirry sisältöön

Vastaa kyselyyn Tampereen luontopoluista

Julkaistu 29.8.2017 9.41

Kuinka Tampereen nykyisiä luontopolkuja tulisi parantaa, ja missä on kiinnostavia kohteita uusille luontopoluille? Luontopolkukysely on avoinna 30.9.2017 saakka verkossa www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto.

 

Tampereella on yhdeksän luontopolkua: Tammerkosken, Pyynikin, Iidesjärven, Niihaman, Viikinsaaren, Tohlopin, Vaakkolammin, Härmälän sekä Hervantajärven ja Suolijärven luontopolut. Uusin luontopolku on vuonna 2016 perustettu Tammerkosken luontopolku kaupungin keskustassa. Sen voi kierrellä maastossa olevien opastaulujen sekä mobiililaitteen avulla. Muut luontopolut ovat 2000-luvun alkuvuosilta. Niihin voi tutustua oppaiden avulla. Maastossa on numeroidut rastitolpat, joista osa on jo vuosien saatossa hävinnyt.

Luonnossa voi liikkua myös kaupungin virkistysalueilla ja luonnonsuojelualueilla. Niiltäkin löytyy kulkukelpoisia polkuja, ja isoimmilla luonnonsuojelualueilla on yleensä opastaulut.

Kyselyn pohjalta nykyisiä ja tulevia polkuja on tarkoitus kehittää entistä enemmän kaupunkilaisten toiveita vastaaviksi. Tietoa nykyisistä luontopoluista saa kaupungin verkkosivuilta


Lisätietoja

Katupäällikkö
Pasi Halme
puhelin 050 521 5194
sähköposti [email protected]


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen