Siirry sisältöön

Metson musiikkiosastolle avataan uusi Rockway-huone

Julkaistu 28.8.2017 14.40

Pääkirjasto Metson parvikerrokseen avataan maanantaina 4.9. monipuolinen, varattava musiikin harrastamistila, jonka keskiössä ovat sähköiset soitonopetuspalvelut.

soittimia Rockway-huoneessa
 

Tampereen kaupunginkirjaston asiakkaiden mahdollisuudet musiikin tekemiseen parantuvat pääkirjasto Metson musiikkiosastolla, kun uusi Rockway-huone otetaan käyttöön maanantaina 4.9.2017.

Musiikkiosaston kolmas musiikkihuone on muutettu loppukesästä monipuoliseksi musiikin harrastamistilaksi. Tila on toteutettu Tampereen kaupunginkirjaston, musiikkikoulu Rockwayn ja soitinkauppa F-Musiikin yhteistyönä. Kyseessä on pilotti, joka jatkuu näillä näkymin elokuun 2018 loppuun.

– Uusi Rockway-huone on vastaus asiakkaidemme toiveisiin. Huoneessa voi käyttää kirjastokortilla maksutta Rockway-soitonopetuspalvelun koko kurssivalikoimaa sekä testata ja harjoitella lukuisten soittimien soittoa uudella tavalla, palvelupäällikkö Jarkko Rikkilä sanoo.

Suomenkielisen Rockway.fi-palvelun soittamisen ja laulamisen videokurssien vaikeustaso vaihtelee aloittelijoista edistyneisiin. Rockwayn videokurssit ovat olleet lainattavissa PIKI-verkkokirjaston kautta muun muassa Tampereen kaupunginkirjaston kirjastokorteilla jo viime syksystä alkaen. Kurssien laina-aika on 14 vuorokautta, ja lainassa oleviin kursseihin voi tehdä varauksia. Uuden Rockway-huoneen etuna on soittimien lisäksi se, että kyseisessä tilassa kaikki suositut kurssit ovat asiakkaan käytössä tilavarauksen ajan.

Hyvä soitinvalikoima

Pääkirjasto Metson Rockway-huoneen varustukseen kuuluvat sähkörummut, akustinen kitara, sähkökitara, sähköbasso, ukulele ja työasema, josta löytyy äänitysohjelmisto.

Asiakas voi varata tilan käyttöönsä kirjastokortilla kirjaston ajanvarausohjelmassa. Rockway-huoneen käyttöaika on maksimissaan tunnin päivässä. Aikarajoitus on sama kuin pääkirjaston muidenkin musiikkihuoneiden kohdalla, ja sillä halutaan taata mahdollisimman monelle mahdollisuus hyödyntää uutta musiikin harrastustilaa.

Uuteen Rockway-huoneeseen voi tulla tutustumaan ilman ennakkovarausta torstaina 7.9. klo 16-18. Paikalla on kirjaston, Rockwayn ja F-Musiikin henkilökuntaa esittelemässä uutta tilaa ja sen palveluita.

Pääkirjasto Metson Rockway-huoneen varaukset 4.9.2017 alkaen:

Ulkoinen linkkiAjanvarausohjelma


Lisätietoja

Tampereen kaupunginkirjasto
Koordinaattori
Jarkko Rikkilä
puhelin 040 800 7828
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi