Siirry sisältöön

Helmi-järjestelmää kokeillaan varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

Julkaistu 25.8.2017 15.24

Tampereen kaupungin kasvatus- ja opetuspalvelujen viestintäkanavat yhdistyvät tulevaisuudessa, kun perusopetuksesta tuttu Helmi-järjestelmä otetaan käyttöön myös varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa.

Helmi-viestinnällä tarkoitetaan päiväkodin henkilöstön ja lasten huoltajien välistä päivittäis- ja muuta viestintää sähköisen Helmi-järjestelmän kautta.

Syksystä 2017 lähtien Helmi-viestintää kokeillaan kymmenessä varhaiskasvatuksen yksikössä ja tavoitteena on, että se laajenee vuoden 2018 alkupuolella kaikkiin yksiköihin. Lisäksi viidessä varhaiskasvatuksen yksikössä kokeillaan lapsen varhaiskasvatussuunnitelmaan liittyvien vasu-keskustelujen käymistä Skypen avulla.

Lisäksi esiopetuksessa kaikille lapsille laadittava oppimissuunnitelma täytetään syksystä 2017 alkaen Helmi-järjestelmässä. Myös lapsen mahdolliseen tuen tarpeeseen liittyviä lomakkeita digitalisoidaan syksyn 2017 aikana.

Digitalisaatioon liittyviä palveluja ja kokeiluja toteutetaan osana digiohjelmaa, joka käynnistyi Tampereen kaupungilla kevään 2017 aikana. Digiohjelman tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä kaikki tamperelaiset käyttäisivät ensisijaisesti digitaalisia palveluita.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Heli Ketola
puhelin 040 749 2072
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen