Siirry sisältöön

Koskipuistoon syntyy taidepenkki

Julkaistu 23.8.2017 18.10

Koskipuiston puistonpenkille syntyy tällä viikolla (22.–26.8.2017) tekstiilitaiteilijan Johanna Kuneliuksen käsissä penkkitaideteos. Ohikulkijat voivat osallistua teoksen valmistamiseen taiteilijan ohjauksessa. Valmistumisen jälkeen teos jää penkin pintaan nähtäväksi joksikin aikaa. Taidepenkki löytyy puistokäytävältä läheltä remontissa olevaa ravintola Rossoa.

Valokuva: Taiteilija Johanna Kunelius tekee taidepenkin Koskipuistoon.
 

Penkkiteos on yhteisöllinen, visuaalinen sekä kosketuksen kautta koettava elämys arjen ympäristössä. Puistonpenkki verhoillaan kierrätysmateriaaleilla hetkelliseksi ympäristötaideteokseksi.

Tampereelle syntyvä penkkiteos on yhdeksäs ja liittyy teoskokonaisuuteen "seitsemäntoista penkkiä". Johanna Kunelius rakentaa yksin ja yhdessä kaupunkilaisten kanssa penkkitaidetta ympäri Suomea vuosina 2017 ja 2018. Aiemmin taiteilija on vieraillut Kouvolassa, Jyväskylässä, Tallinnassa, Oulussa, Mikkelissä, Naantalissa ja Akaan seudulla.

–Penkkitaiteen tekeminen on kokeileva, rikas ja yllätyksellinen työskentelyprosessi, kertoo porvoolainen tekstiilitaiteilija Johanna Kunelius.

–Taiteellisesta vapaudesta syntyy uutta ja kiinnostavaa, kun työhuoneena on avoin kaupunkitila. Haastan käsityötaitoni, tekstiilitekniikat ja erilaiset kierrätysmateriaalit rohkeasti penkin muotoihin. Prosessi haastaa myös sinut tutkimaan ympäristöäsi sekä taiteen roolia kaupungin elävöittäjänä, taiteilija toteaa.


Kuvat Tarja Nikupaavo-Oksanen