Siirry sisältöön

Kaupunki-näyttelyn taiteilijat tavattavissa näyttelyn viimeisenä tuntina

Julkaistu 18.8.2017 12.47

Haiharassa on tilaisuus tavata valtakunnallisen Kaupunki-teemanäyttelyn taiteilijoita sunnuntaina 3.9.2017 klo 17–18.

 

Haiharan taidekeskuksen Kaupunki-näyttelyn teokset ovat herättäneet katsojissa paljon ajatuksia ja kysymyksiä. Nyt näistä ajatuksista ja kysymyksistä on tilaisuus keskustella näyttelyn taiteilijoiden kanssa, kun osa Kaupunki-näyttelyn taiteilijoista on tavattavissa näyttelyn viimeisenä tuntina. Samalla mattimyöhäisetkin ehtivät tutustua näyttelyn vaikuttavaan teoskokonaisuuteen.


Kaupunki-näyttely

Kaupunki on Haiharan taidekeskuksen järjestyksessään 11. teemanäyttely. Näyttelyyn valittiin avoimen haun ja kutsumenettelyn kautta 13 taiteilijaa ja yksi taiteilijapari. Näyttelyyn haki yhteensä 69 taiteilijaa ja taiteilijaryhmää.

Näyttelyn teokset ovat useilla eri tekniikoilla tehtyjä tulkintoja siitä, mitä kaupunki on tai mitä se voisi olla. Näyttelyssä on esillä videoteoksia, öljy- ja sekatekniikalla tehtyjä maalauksia, postikorttipainatuksia ja ääniveistoksia. Eräs näyttelyn huomiotaherättävimmistä teoksista on varmasti Noora ja Kimmo Schroderuksen Maailma, joka on yli kahdestasadasta osasta rakentuva, valtava veistoskokonaisuus.

Näyttelyn teoksissa kaupunkiteemaa lähestytään muun muassa kaupunkinäkymien ja kaupunkilaisten henkilökuvien tai dystooppisten tulevaisuudenvisioiden ja mustan huumorin kautta. Näyttelyn kaupunki on paikka kohtaamisille ja tunnelmoinnille, mutta se myös tuo esiin liikkumavapauteen kohdistuvia rajoitteita tai kaupungin infrastruktuurin alla tapahtuvia näkymättömiä muutoksia.

Näyttelyn taiteilijat ovat Lauri Astala, Anna-Kaisa Hartikainen, Christoph Joachim, Arsi Keva, Yassine Khaled, Salla Myllylä, Teemu Mäenpää, Thomas Nyqvist, Elina Oikari, Hanna Oinonen, Sari Palosaari, Kimmo & Noora Schroderus, Minna Sjöholm ja Juhani Tuomi.Lisätietoja

Kulttuuriohjaaja
Katri Mononen
sähköposti [email protected]

Haiharan taidekeskus
puhelin 040 806 2330

Bussi nro. 10 päätepysäkki

Haiharan taidekeskuksessa järjestetään tapahtumia ympäri vuoden. Kesäisin alueella toimii taide- ja käsityömyymälä, kahvila sekä kesäteatteri. Kartanorakennus on vuokrattavissa tilaisuuksiin muulloin paitsi touko-, heinä- ja elokuussa, jolloin kartanossa järjestetään taidenäyttelyitä.

  • Esteetön pysäköinti: Kartanolla on oma parkkialue. Parkkipaikkoja on myös Haiharankadun päässä, ennen kartanoaluetta, kadun oikealla puolella. Parkkipaikalla ei ole erillisiä inva-pysäköintipaikkoja.
  • Luiska: Päärakennuksen eli kartanon pääsisäänkäynnillä kiinteä luiska. Tallirakennukseen on esteetön pääsy alakertaan (avustaja tarvitaan) mutta ei yläkertaan. Kahvioon ja Runebergin mökkiin ei ole esteetöntä sisäänkäyntiä.
  • Wc: Päärakennuksessa WC:t miehille ja naisille, naisten WC on myös esteetön. Tallissa WC:t miehille ja naisille, ei erillistä esteetöntä WC:tä.
  • Avustavat koirat: Opas-, avustaja- ja kuulokoirat ovat tervetulleita tiloihin.


Kuvat Minna Sjöholm