Siirry sisältöön

Nuorille suunnattu #meidänhuudit-sanoituskilpailu käyntiin

Julkaistu 17.8.2017 14.52

Suomi 100 -vuoden kunniaksi järjestettävässä #meidänhuudit -kilpailussa etsitään sanoitusta rap-kappaleeseen, joka sävelletään ja äänitetään loppusyksystä. Kappaleelle tehdään myös musiikkivideo, ja kärkipään tekstejä käytetään pohjana taidepajan taideteoksille. Kilpailun järjestävät Tampereen kaupunginkirjasto sekä Tampereen kaupungin nuorisopalvelut ja kulttuuripalvelut.

Meidän huudit -logo
 

Tampereen kaupunginkirjasto sekä Tampereen kaupungin nuorisopalvelut ja kulttuuripalvelut järjestävät alkusyksystä #meidänhuudit-sanoituskilpailun, joka on tarkoitettu pirkanmaalaisille 13–20-vuotiaille nuorille. Kilpailussa etsitään sanoitusta uuteen rap-kappaleeseen. Sanoitusten teemana on kilpailun nimen mukaisesti #meidänhuudit. Osallistujien toivotaan teksteissään kertovan omasta arjestaan ja elinpiiristään sekä kaikkien yhteisestä Suomesta.

– Kilpailu järjestetään Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi. Haluamme kilpailun kautta tuoda kuuluviin nuorten omaa ääntä ja tarjota heille mahdollisuuden kuvata tämän hetken Suomea omasta näkökulmastaan käsin, nuoriso-ohjaaja Piritta Brusi nuorisopalveluista sanoo.

Kilpailuun voi osallistua 17.9.2017 saakka lähettämällä kilpailutekstin sähköpostin liitteenä osoitteeseen [email protected] ja kirjoittamalla viestikenttään oman nimensä, ikänsä ja puhelinnumeronsa.

Voittajasanoituksesta rap-kappale ja musiikkivideo

Kilpailuun tulleet sanoitukset käy läpi kolmihenkinen palkintoraati, johon kuuluvat muusikko Hannibal, kirjailija Kirsti Kuronen sekä nuorten edustaja Valter Eriksson. Raati valitsee kilpailutekstien joukosta voittajasanoituksen, josta lähdetään tekemään rap-kappaletta. Syksyn aikana kappale sävelletään, sille etsitään esittäjät ja se äänitetään Monitoimitalo 13:n studiossa. Lisäksi kappaleelle tehdään musiikkivideo. Sanoituksen tekijä voi halutessaan myös itse esittää kirjoittamansa kappaleen.

Voittajasanoituksen lisäksi raati valitsee kilpailutöiden joukosta kymmenen sanoitusta, joiden pohjalta nuorisopalveluiden taidepaja lähtee tekemään taideteoksia. Sanoitukset ja niistä tehdyt teokset kootaan näyttelyyn, joka on esillä pääkirjasto Metsossa 1.11.–16.11.2017 ja kiertää tämän jälkeen aluekirjastoissa.

#meidänhuudit-sanoituskilpailun säännöt:

• Kilpailu on tarkoitettu 13–20-vuotiaille, Pirkanmaalla asuville nuorille.

• Osallistumisaikaa on 17.9.2017 saakka.

• Kilpailutyöt lähetetään sähköpostin liitteenä osoitteeseen [email protected] . Viestikenttään kirjoitetaan osallistujan nimi, ikä ja puhelinnumero.

• Kilpailuun voi osallistua vain yhdellä, ennen julkaisemattomalla sanoituksella.

• Osallistujat luovuttavat kilpailun järjestäjille oikeudet käyttää sanoitusta yhdessä sovitulla tavalla sekä oikeudet esittää sanoitusta ja siitä tehtyä rap-kappaletta tai taideteosta ilman erillistä korvausta. Järjestäjillä on oikeus luovuttaa tekstejä eteenpäin kolmannelle osapuolelle taideteoksien tekoa varten.


Lisätietoja

nuortentampere.fi Tampereen kaupungin nuorisopalvelut
Kulttuurituottaja
Piritta Brusi
puhelin 040 096 2264
sähköposti [email protected]

Tampereen kaupunginkirjasto
Kirjastonhoitaja
Liisa Hopia
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi