Siirry sisältöön

Hiedanrannan Suunnittelukonttori auki Puutarhajuhlilla 19.8. kello 11–16

Julkaistu 16.8.2017 9.57

Hiedanrannan Puutarhajuhlilla pidetään lauantaina 19.8.2017 Suunnittelukonttoria kello 11–16 Lielahden kartanorakennuksessa. Suunnittelukonttorissa on esillä alustava yleissuunnitelman runko, visioita osa-alueista ja tutkielmia tehdaskaupungista. Esillä on myös visioita alueen ekologisesta kestävyydestä ja kiertotaloudesta. Paikalla on Hiedanrannan kehittäjiä, joiden kanssa voit keskustella tai kertoa mielipiteitäsi siitä, miten suunnitelmia pitäisi kehittää edelleen.

Hiedanrannasta suunnitellaan 25 000 asukkaan ja 10 000 työpaikan kaupunginosaa, jonka joukkoliikenne perustuu alueen läpi linjattavaan raitiotiehen. Aluetta tekee jo tunnetuksi aktiivinen väliaikainen toiminta Lielahden vanhalla tehdasalueella. Hiedanranta on myös kehitysalustana älykkäälle kaupunkikehitykselle, kokeiluille, resurssitehokkuudelle ja kiertotaloudelle.

Hiedanrantaa suunnitellaan yhdessä

Hiedanrannan tulevan kaupunginosan maankäyttöä suunnitellaan vuorovaikutuksessa kaupunkilaisten ja yhteisöjen kanssa. Mahdolliset tulevat asukkaat ja alueen käyttäjät pääsevät siis osaltaan vaikuttamaan, millainen on tulevaisuuden Hiedanranta.

Hiedanrannassa kokeillaan ja kehitetään tapoja osallistua suunnitteluun. Keväällä järjestettiin yhdessä yliopiston kaupunkisuunnittelijoiden kanssa neljä avointa teematyöpajaa, joiden tulokset ovat vaikuttaneet yleissuunnitelman eteenpäin kehittämiseen.

Työpajoissa tuli esiin erityisesti yhteisöllisyys ja luonto osana tulevaa kaupunginosaa. Elävyyden kannalta keskeisiä ovat myös työpaikat ja yrittäminen.

Hiedanrannan kaupunginosaan kaivattiin myös tilojen uudenlaista jakamista, sekä työn ja asumisen muutoksen huomioivaa suunnittelua - tilaa muuntuville ratkaisuille, paikkoja kohtaamisille, kaupunkivihreää ja puutarhoja tiiviin kaupunkirakenteen sisällä.

Hiedanrannan suunnittelu etenee

Hiedanrannan kansainvälinen ideakilpailu ratkaistiin tämän vuoden tammikuussa, ja suunnittelua lähdettiin viemään eteenpäin parhaiksi arvoitujen töiden pohjalta yhdessä ehdotusten tekijöiden kanssa.

Yleissuunnitelma kehittäminen jatkuu tänä syksynä muun muassa uusilla työpajoilla kaupunkilaisille ja asiantuntijoille. Yleissuunnitelma valmistuu vuoden 2018 aikana, jolloin tarkempaa maankäytön suunnittelua jatketaan asemakaavoituksena.

Hiedanrannan yleissuunnittelun aineisto viedään myös hankkeen verkkosivuille.


Lisätietoja

Maankäytön suunnittelu, yleissuunnitelma:
Projektiarkkitehti
Iina Laakkonen
puhelin 040 806 3080

Projektiarkkitehti
Riikka Rahkonen
puhelin 040 801 2724


Teksti Anna-Leea Hyry