Siirry sisältöön

Hiedanrannan Puutarhajuhlia vietetään lauantaina 19. elokuuta

Julkaistu 15.8.2017 9.15

Hiedanrannan upea puutarha on täynnä musiikkia, taidetta, hyvää ruokaa ja lastenkulttuuria perinteisissä Puutarhajuhlissa lauantaina 19. elokuuta 2017. Maksuton tapahtuma järjestetään alueen toimijoiden voimin nyt kolmatta kertaa ja aiempaa laajemmalla ohjelmistolla.

Kuva: Hiedanrannan Puutarhajuhlat vuonna 2016
 

Möljän väliaikaisen laiturin kunnostustyöt ovat valmistuneet, joten tänä vuonna juhliin pääsee ensimmäistä kertaa vesitse. Ilmainen laivakuljetus lähtee Mustalahden satamasta kohti Hiedanrantaa tunnin välein alkaen klo 10.30. Kuhunkin laivakyytiin mahtuu enintään 80 matkustajaa. Viimeinen paluu Möljältä on klo 18.

Puutarhajuhlissa on runsaus kattaus lastenkulttuuria alkaen klo 11. Kartanon puistossa esiintyy muun muassa Kulttuuriosuuskunta Uulu: Muurikki ja metsän väki -konsertissa lapset voivat kokeilla suomalaisia perinnesoittimia tarinan edetessä. PumPum pellepändi soittaa lasten kanssa ideoitua pellerokkia. Jättisaippuakuplaryhmä Ruffle Army taikoo monimetrisiä, kauniita jättisaippuakuplia lasten ja aikuisten iloksi. Keppihevosten esteratsastuskisat pidetään Hiedanrannan Pajan puistossa.

Uuden suunnittelua esitellään, alueen historiasta saa tietoa

Päivän aikana yleisö pääsee tutustumaan alueen monipuoliseen toimintaan ja uusimpaan suunnitteluaineistoon tulevaisuuden kaupunginosasta. Puutarhajuhlien Kartanon suunnittelukonttorissa on nähtävillä meneillään olevan yleissuunnitelmatyön tuoretta aineistoa.

Tarinoita Hiedanrannassa -kävelykierroksilla sukelletaan hankekehitysjohtaja Reijo Väliharjun johdolla Hiedanrannan vanhan tehdasalueen kiehtovaan menneisyyteen ja rakennuksien historiaan, vieraillaan Nottbeckien tehtailijasuvun yksityisellä hautausmaalla sekä tutustutaan Hiedanrannan kiertotalouskokeiluihin. Hiedanrannan historiaan voi myös uppoutua uusien, alueen historiasta kertovien kylttien avulla.

Puutarhalavalla elävää musiikkia

Puutarhalavalla esiintyvät esimerkiksi laulaja-lauluntekijä Janne Laurila, trooppisen kesäisiä rytmejä soittava Kaveri Special ja r&b:tä, hip hopia ja jazzia kosmisella tavalla yhdistelevä Tre-Funk III. Kello 22 jälkeen puutarhajuhlat jatkuvat Kuivaamolla elektronisen musiikin voimin. Myös jatkoille (K18) on vapaa pääsy.

Hiedanranta on suunnitellun raitiotiereitin varrelle rakentuva, jopa 25 000 asukkaan ja 10 000 työpaikan kaupunginosa, jonka kehitystä vauhdittavat erilaiset yhdessä tekemisen kokeilut. Tapahtumat ovat osa alueen väliaikaista toimintaa, jonka tarkoituksena on avata aiemmin suljettua aluetta kaupunkilaisten käyttöön.

Lisätietoja:

Hiedanrannan Puutarhajuhlat
Puutarhajuhlien tuottaja
Sini Jussila
Ekokumppanit Oy
puhelin 040 125 3703


Lisätietoja

Hiedanrannan kehittäminen
Hankekehitysjohtaja
Reijo Väliharju
puhelin 050 388 0901

Ekokumppanit Oy
Viestintäasiantuntija
Leena Karppi
puhelin 040 1989 754


Teksti Leena Karppi

Kuvat Anne Kauhanen