Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki etsii uusia sijaisperheitä

Julkaistu 14.8.2017 13.48

Tampereen kaupunki etsii uusia sijais- ja tukiperheitä lapsille ja nuorille. Jos olet kiinnostunut sijaisvanhemmaksi ryhtymisestä, tule mukaan syyskuussa pidettävään infotilaisuuteen tai ota yhteyttä suoraan Tampereen kaupungin Luotsi-tiimiin.

Luotsin logo.
 

Osa Tampereen kaupungin sijaisperheistä hoitaa pieniä lapsia tai toimii päivystystehtävässä. Päivystystehtävässä lapsi voidaan ottaa perheeseen hoitoon hyvin nopeasti. Tällä hetkellä Tampereen kaupungilla on tarvetta saada uusia sijaisperheitä erityisesti päivystystehtävään.

Osa sijaisperhettä tarvitsevista lapsista tulee perhehoitoon suunnitellusti. Lyhytaikaisessa perhehoidossa lapsi asuu sijaisperheessä tietyn ajanjakson, pitkäaikaisessa sijoituksessa lapsi sijoitetaan perheeseen toistaiseksi, jopa aikuisikään saakka. Tukiperhe puolestaan ottaa luokseen lapsen, joka asuu omassa kodissaan, mutta tarvitsee säännöllisesti mahdollisuutta viettää aikaa toisessa perheessä esimerkiksi viikonloppuna.

Uusia perheitä tarvitaan monenlaisiin tehtäviin, sillä Tampereen kaupungin Luotsi-tiimi järjestää sijaishuoltopaikan joka vuosi yli 200 lapselle Tampereen seudulla ja Etelä-Pirkanmaalla.

Syyskuussa kolme infotilaisuutta eri puolilla Pirkanmaata

Jos olet kiinnostunut sijais- tai tukiperheeksi ryhtymisestä, tule mukaan johonkin syyskuun kolmesta infotilaisuudestamme. Tilaisuuksissa voi rauhassa tutustua sijais- ja tukiperhetoimintaan ja kysyä aiheesta lisää.

Tilaisuudet pidetään Valkeakoskella, Tampereella ja Hämeenkyrössä seuraavasti:

  • tiistai 5.9. klo 18, Valkeakoski, Cafe Hanna, Torikatu
  • keskiviikko 13.9. klo 18, Tampere, Kahvila Amurin Helmi, Satakunnankatu 49
  • maanantai 18.9. klo 18, Hämeenkyrö, Heiska, Heiskankuja 1

Tilaisuudet ovat saman sisältöisiä. Paikalla on Luotsin sosiaalityöntekijöitä ja sijaisperheitä. Tilaisuuksiin ovat tervetulleita kaikki Pirkanmaalla asuvat sijais- ja tukiperhetoiminnasta kiinnostuneet.

Voit myös lähettää sähköpostia osoitteella luotsi(at)tampere.fi tai soittaa Luotsiin, puh. 040 800 4200.

Tehtävään etsitään perheitä, jotka voivat tarjota lapselle tai nuorelle turvallisen, rakastavan kodin. Sijaisperheeksi voi ryhtyä perhe, jonka omat asiat ja ihmissuhteet ovat kunnossa. Sijaisvanhemmilta edellytetään yhteistyökykyä, sitoutumista sekä halua hoitaa ja kasvattaa perheeseen sijoitettua lasta.

Sijaisvanhemmiksi aikoville järjestetään ryhmävalmennus, jota varten kiinnostuneet perheet haastatellaan etukäteen. Lisäksi järjestetään valmennusta tukiperheeksi aikoville.

Sijais- ja tukiperheet saavat tehtävään valmennusta ja myöhemmin jatkokoulutusta ja työnohjausta. Perheet saavat työstään palkkion ja kulukorvauksen.

Lisätietoja sijaisperheenä toimimisesta löydät Tampereen kaupungin internetsivuilta, jossa on tietoa muun muassa sijaisperheen tehtävistä ja valmennuksesta sekä siitä, mitä sijaisperheeltä odotetaan.

Tervetuloa mukaan!


Lisätietoja

Sosiaalityöntekijä
Heli Fogelman
puhelin 0400 989 332
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen