Siirry sisältöön

Ilmoittautuminen syyskauden liikuntaryhmiin alkaa maanantaina 14.8. ja tiistaina 15.8.

Julkaistu 10.8.2017 9.41

Liikunta- ja nuorisoyksikön ohjauskausi alkaa 28.8. Tarjolla on monipuolisia ryhmäliikuntatunteja, vesijumppaa, erityisliikuntaa kaiken ikäisille. Ryhmiin ilmoittaudutaan sähköisesti HelleWi-ilmoittautumisjärjestelmässä maanantaina 14.8. klo 12.30 (työikäisten ryhmät, uimakoulut) ja tiistaina 15.8. klo 12.30 (60+, 75+ ja erityisliikuntaryhmät).

Vauvauinteja, perheuinteja sekä uimakouluja

Vauva- ja perheuinnit tarjoavat iloisen leiki- ja touhuhetken koko perheelle sopivan lämpimässä vedessä. Vanhempia ohjaamassa ja tukemassa ovat koulututetut vauvauintiohjaajat. Uimakouluja järjestetään koko syksyn ajan kolmessa eri jaksossa, joissa on jokaisessa oma hakuaikansa. Hakuajat vaihtelevat uimahalleittain ja ne löytyvät uimakoulujen verkkosivuilta, www.tampere.fi/uimakoulut.

Erityisliikuntaa lapsille, nuorille ja aikuisille

Erityisliikuntaryhmät soveltuvat vammaisille ja pitkäaikaissairaille aikuisille ja lapsille. Liikuntaryhmien tavoitteena on terveyden, toimintakyvyn ja fyysisen kunnon parantaminen ja ylläpitäminen sekä sosiaalisten kontaktien, ilon ja virkistyksen tuottaminen. Lapsille on tarjolla mm. aikuinen-lapsi liikuntakerho sekä erityislapsille suunnattu alkeisuinti. Nuorten uinnin integroitu harrastusryhmä on tarkoitettu 12-16 -vuotiaille erityisnuorille sekä niille nuorille, jotka tarvitsevat erityistä tukea uinnin harrastuksessa. Aikuisille tarjolla on mm. hengitysliikunta-, näkövammaisten-, reuma-, ja sydänliikuntaryhmiä.

Nuorten treenit tarjoaa maksuttomia treenejä 11-29 -vuotiaille

Syksyn ryhmistä vain juoksukouluun on ennakkoilmoittautuminen, muille tunneille voi tulla mukaan milloin vain, eikä niihin tarvitse etukäteen ilmoittautua. Treenien tavoitteena on aktivoida nuoria liikkumaan kannustavassa ympäristössä eri lajien parissa. Lisätietoa ryhmien aikatauluista löytyy Nuorten Tampereen sivuilta Ulkoinen linkkiwww.nuortentampere.fi

Työikäisten liikunta

Hyvinvointi koostuu pienistä asioista ja liikunnalla on merkittävä rooli ja tehtävä kaikenikäisten ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Työikäisten arkea kuormittavat arjen monet vaatimukset työelämässä ja kotona, mutta kestävyyskunnon kannalta jo kahden ja puolen tunnin viikottainen kuntoilu riittää ylläpitämään kuntoa sillä tasolla, että selvitytyy arjen vaatimuksista hyvillä mielin. Liikuntapalvelut tarjoaa työikäisille starttikursseja kuntosalille sekä kaikenlaisen liikunnan harrastamiseen. Mikäli sitoutuminen koko syksyksi johonkin harrastukseen arveluttaa, voi mukaan tulla myös kertamaksullisiin ryhmiin, joihin voi osallistua neljän euron kertamaksulla (vesiliikuntaryhmiin lisäksi uimahallin sisäänpääsymaksu). Löydä liikunnan kipinä, ja jaksat arjessa paremmin!

60+ ja 75+ liikuntaryhmät

Eläkeiän kynnyksellä oleville sekä ikääntyneille liikunnalla on erityinen merkitys yleisen peruskunnon ja koordinointikyvyn ylläpitämiseksi. Liikuntaryhmät on suunniteltu kehittämään ja ylläpitämään juuri näitä tärkeitä osa-alueita. Venyttely, erilaiset kuntopiirit ja tasapainoryhmät ovat hyviä tapoja ylläpitää liikkumisen varmuutta.

Liikuntaneuvonta ja liikuntaluotsitoiminta apuna liikuntaharrastuksen aloittamiseksi

Liikuntaneuvonnan tavoitteena on yksilöllisten tarpeiden, motivaation ja lähtötilanteen mukaan löytää keinot edistää hyvinvointia. Liikunnanohjaaja antaa maksutonta opastusta ja vinkkejä liikunnan aloittamiseen, kertoo liikuntamahdollisuuksista ja ohjausryhmistä. Liikuntaneuvontaa on tarjolla terveysasemilla. Lisätietoa verkkosivuilta www.tampere.fi/liikuntaneuvonta.

Liikuntaluotsit ovat vapaaehtoisia kavereita ja vertaisohjaajija, joiden kanssa voi lähteä esimerkiksi tutustumaan ulkokuntosaliin, kuntosalille tai vaikkapa kävely- tai pyörälenkille. Lisätietoa luotsitoiminnasta liikuntapalvelujen verkkosivuilta.

Vapaalla-liitteestä näet kaikki liikuntaryhmät

Kaikki syksyllä alkavat ohjatun liikunnan ryhmät on koottu Ulkoinen linkkiVapaalla-liitteeseen , joka on jaettu koteihin Moron välissä. Lisäksi lehteä on jaettavana uimahalleissa sekä liikuntapaikoilla ja sen pystyy lukemaan sähköisesti liikuntapalvelujen verkkosivuilta. Tervetuloa liikkumaan!

Liikuntapalvelujen verkkosivut

Ulkoinen linkkiHelleWi-ilmoittautumisjärjestelmä

Ohjatun liikkunan ryhmät kaudelle 2018-2019

Lisätietoja

Johtava liikunnanohjaaja
Anne Lahtinen
puhelin +358505545874
sähköposti [email protected]

Lisätietoa liikuntaneuvonnasta tiistaisin klo 11-13
Liikunnanohjaaja
Sari Helminen
puhelin +358503648627
sähköposti [email protected]