Siirry sisältöön

Raitiotietä rakennetaan nyt monen koululaisen reitillä – liikenteessä pitää olla tavallistakin tarkempana

Julkaistu 9.8.2017 8.46

Raitiotietä rakennetaan Tampereella parhaillaan monen koululaisen reitillä. Joukossa on myös satoja ekaluokkalaisia, joille uuden koulutien opettelu on hieno ja jännittävä asia. Raitiotien rakentamisesta aiheutuu jatkuvasti muuttuvia liikennejärjestelyjä. Siksi Raitiotieallianssi toivoo kodeilta ja kouluilta yhteistyötä turvallisen koulutien varmistamiseksi. Lapsille tulee opastaa turvalliset reitit, jotta koulusyksy lähtee hyvin ja turvallisesti alkuun.

– Teemme parhaamme, jotta työmaiden ohitus olisi helppoa ja turvallista. Työmaille on mennyt tietoa koulujen alkamisesta, ja pyrimme huomioimaan koululaiset työmaiden läheisyydessä. Tiedotamme kouluille aina kun liikennejärjestelyt koulun läheisyydessä olennaisesti muuttuvat, ja käymme tarvittaessa myös kertomassa kouluilla raitiotien rakentamisesta. Teemme tiivistä yhteistyötä Tampereen joukkoliikenteen kanssa varmistaaksemme turvallisen kulun bussipysäkeille, Raitiotieallianssin projektipäällikkö Mikko Nyhä kertoo.

Opastustusta hastavimmissa paikoissa koulujen alkaessa

Koulujen alkuun järjestetään opastusta Raitiotieallianssin toimesta kaikkein haastavimpien risteysten ja työmaiden lähelle. Opastajat tunnistaa turvaliivistä.

Ajantasainen tieto raitiotien vaikutuksista liikenteeseen löytyy verkosta osoitteesta www.raitiotieallianssi.fi


Lisätietoja

Raitiotieallianssi
Projektipäällikkö
Mikko Nyhä
puhelin 040 863 0450

Tampereen kaupunki
Projektipäällikkö
Antti Haukka
puhelin 040 180 7096


Teksti Marja Merta/Anna-Leea Hyry