Siirry sisältöön

Tampereen kansainvälisen koulun peruskorjaus ja laajennus valmis

Julkaistu 4.8.2017 14.26

Tampereen kansainvälisen koulun (FISTA) kolmevuotinen peruskorjaus- ja laajennustyö on valmis. Satakunnankadulla Amurissa sijaitsevan koulun uusitut tilat otetaan käyttöön koulujen alkaessa 10.8.2017.

Koulussa opiskelevat luokat 1–9. Laajennuksen ja peruskorjauksen jälkeen koulussa on tilat kaikkiaan 750 oppilaalle. Tämä oppilasmäärä tulee täyteen syksyllä 2018, kun viimeiset Tammelan koulun englanninkieliset luokat siirtyvät FISTAan.

– Peruskorjauksen myötä koulusta on tullut uuden suomalaisen opetussuunnitelman mukainen sähköisiä oppimisympäristöjä hyödyntävä peruskoulu, jossa oppiminen tapahtuu englannin kiellä. Koulun toiminta-ajatus "tulevaisuuden oppimista monikulttuurisessa ympäristössä " voi toteutua uusissa ajanmukaisissa tiloissa todella mainiosti, kertoo apulaisrehtori Kaisa Kokkonen.

Yhteistyö ja yhteisöllisyys ovat koulun toimintakulttuurin kivijalkoja ja uudet tilat antavatkin mahdollisuuden niiden toteuttamiseen. Tilat tukevat myös oppilaiden itseohjautuvuutta ja tutkivaa oppimista sekä kestävän elämäntavan omaksumista. Oppilaat ovat olleet mukana suunnittelemassa sekä koulun sisustusta että piha-aluetta.

Uusi osa Satakunnankadun puolelle

Kolmevuotinen rakennusprojekti käynnistyi kesäkuussa 2014 vanhan siiven purkutöillä ja kallion louhimisella. Satakunnankadun puolelle noussut uusi osa valmistui juuri ennen koulujen alkua elokuussa 2015.

Sotkankadun puoleisen osan peruskorjauksen ajaksi yläkoululaiset siirtyivät väistötiloihin Puutarhakadulle Frenckellin konttoriin, josta he kulkivat noin vuoden ajan oppitunneille keskustan ja Amurin välillä. Toisin kuin aluksi ajateltiin, päivittäinen kävely osoittautui sekä oppilaiden että opettajien mielestä hyväksi tavaksi tauottaa opiskelua.

Frenckellin tilojen käyttö päättyi lokakuussa 2016. Lukuvuonna 2016–2017 peruskorjaus eteni koulun Suokadun puoleiseen osaan, jossa sijaitsevat liikuntasali, ruokala ja kotitalousluokat. Nämä tilat saatiin käyttöön heinäkuussa 2017. Heinäkuussa valmistui myös koulun piha-alue leikki- ja liikuntavälineineen.

Koulun peruskorjauksen ja laajennuksen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Aarne von Boehm. Pääurakoitsija on ollut SRV.


Lisätietoja

Apulaisrehtori
Kaisa Kokkonen
puhelin +358505163437
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen