Siirry sisältöön

Tampereella yli 2000 oppilasta ensimmäiselle luokalle

Julkaistu 4.8.2017 10.40

Tampereella lähtee koulutielle tänä syksynä noin 2100 ensimmäisen luokan oppilasta, kun Tampereen kaupungin perusopetuksen koulut aloittavat lukukautensa torstaina 10.8.2017.

Koulutyö alkaa Tampereen kaupungin peruskouluissa yhteensä noin 16 400 oppilaalla. Tiedot ovat ennakkotietoja ja koskevat kaupungin ylläpitämiä peruskouluja.

Koulujen alkaessa kaikkien tiellä kulkevien on tärkeää noudattaa liikenteessä erityistä varovaisuutta, koska kaupungin alueella on käynnissä useita isoja liikenteeseen vaikuttavia rakennustyömaita.

Esiopetuksessa aloittaa 2000 lasta

Myös esiopetus käynnistyy koulujen alkaessa. Tampereen kaupungin järjestämään esiopetukseen osallistuu noin 2000 vuonna 2011 syntynyttä lasta.

Uuden opetussuunnitelman käyttöönotto etenee perusopetuksessa, kun 7. luokat siirtyvät sen piiriin syyslukukauden alkaessa. Luokilla 1–6 uusi opetussuunnitelma otettiin käyttöön vuosi sitten. Myös esiopetus otti viime elokuussa käyttöön uuden esiopetuksen opetussuunnitelman.

Uusi varhaiskasvatussuunnitelma käyttöön kaikissa kunnissa

Tampere on 1.8.2017 ottanut käyttöön uuden varhaiskasvatussuunnitelman. Varhaiskasvatussuunnitelma ohjaa varhaiskasvatuksen toteuttamista päiväkodeissa, perhepäivähoidossa ja muussa varhaiskasvatuksessa.

Varhaiskasvatussuunnitelma on elokuun alusta 2017 lähtien pakollinen kaikissa kunnissa. Opetusministeriön päätti viime vuonna valtakunnalliset varhaiskasvatussuunnitelman perusteet, joiden pohjalta kunnat ovat laatineet nyt käyttöön otettavat omat varhaiskasvatussuunnitelmansa.

Tampereen kaupungin varhaiskasvatussuunnitelma painottaa varhaiskasvatusta osana lapsen oppimispolkua. Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja perusopetuksen suunnitelmat muodostavat selkeän jatkumon. Varhaiskasvatussuunnitelmassa painottuvat mm. liikkuminen, leikki sekä lasten ja vanhempien osallisuus.

Talvitien päiväkoti ja koulu aloittavat Härmälässä, keskustassa kouluille uusi nimi

Härmälässä aloittaa toimintansa elokuun alussa uusi Talvitien pienten lasten yksikkö, jossa on varhaiskasvatusta ja 1-2 luokkien opetusta.

Aleksanterin ja Pyynikin koulut yhdistyvät hallinnollisesti 1.8. alkaen. Kumpikin koulu jatkaa toimintaansa entiseen tapaan. Koulujen yhteiseksi nimeksi tulee Wivi Lönnin koulu. Uudella nimellä halutaan Suomi100 -juhlavuonna muistaa Tampereella vaikuttanutta arkkitehti Wivi Lönniä, joka 1900-luvun alussa suunnitteli sekä Aleksanterin että Pyynikin koulurakennuksen.


Lisätietoja

Kasvatus- ja opetuspäällikkö
Tuija Viitasaari
puhelin 050 432 3529
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen