Siirry sisältöön

Kaupunki – Haiharan taidekeskuksen vuotuinen teemanäyttely

Julkaistu 27.7.2017 12.42

Elokuussa Haiharan taidekeskuksessa nähdään ajankohtaista nykytaidetta esittelevä näyttely Kaupunki. Näyttelyssä on tilaisuus nähdä rinnakkain jo ansioituneiden tekijöiden sekä nuorten, nousevien taiteilijoiden teoksia.

 

Kaupunki on Haiharan taidekeskuksen järjestyksessään 11. teemanäyttely. Näyttelyyn valittiin avoimen haun ja kutsumenettelyn kautta 13 taiteilijaa ja yksi taiteilijapari. Näyttelyyn haki yhteensä 69 taiteilijaa ja taiteilijaryhmää.

Näyttelyn teokset ovat useilla eri tekniikoilla tehtyjä tulkintoja siitä, mitä kaupunki on tai mitä se voisi olla. Näyttelyssä on esillä videoteoksia, öljy- ja sekatekniikalla tehtyjä maalauksia, postikorttipainatuksia ja ääniveistoksia. Eräs näyttelyn huomiotaherättävimmistä teoksista on varmasti Noora ja Kimmo Schroderuksen Maailma, joka on yli kahdestasadasta osasta rakentuva, valtava veistoskokonaisuus.

Näyttelyn teoksissa kaupunkiteemaa lähestytään muun muassa kaupunkinäkymien ja kaupunkilaisten henkilökuvien tai dystooppisten tulevaisuudenvisioiden ja mustan huumorin kautta. Näyttelyn kaupunki on paikka kohtaamisille ja tunnelmoinnille, mutta se myös tuo esiin liikkumavapauteen kohdistuvia rajoitteita tai kaupungin infrastruktuurin alla tapahtuvia näkymättömiä muutoksia.

Näyttelyn taiteilijat ovat Lauri Astala, Anna-Kaisa Hartikainen, Arsi Keva, Yassine Khaled, Salla Myllylä, Teemu Mäenpää, Thomas Nyqvist, Elina Oikari, Hanna Oinonen, Sari Palosaari, Kimmo & Noora Schroderus, Minna Sjöholm, Christoph Joachim ja Juhani Tuomi.

Kaupunki-näyttely on esillä Haiharassa 5.8.–3.9. ti–su klo 12–18. La 19.8. poikkeuksellisesti klo 12–19.

Näyttelyn oheisohjelma:

Haihara Jytää, vaihtoehtoisen musiikin ilta. La 19.8. klo 17 alkaen. Näyttelyssä pidennetty aukiolo klo 19 sakka.

Haiharan ulkoilmaelokuva: Pina. La 26.8. klo 21 alkaen.

Kuvia median käyttöön:

Ulkoinen linkkiKuvagalleria


Lisätietoja

Tuntiopettaja
Katri Mononen
sähköposti [email protected]

Näyttelyn kuraattori
Jarno Vesala
puhelin +358407035744
sähköposti [email protected]


Teksti Camilla Jääskeläinen