Siirry sisältöön

Hiedanrantaan uusia, näyttäviä muraaleja

Julkaistu 27.7.2017 9.00

Tampereen Hiedanrantaan, Lielahden entiselle teollisuusalueelle syntyy kansainvälisesti merkittävää katutaidetta. Käynnissä ovat Spraycankontrol 2017 ja Meeting of Styles -katutaidetapahtumat. Kuluvan viikon aikana suomalaiset ja ulkomaiset taiteilijat herättävät henkiin noin 2000–3000 neliömetriä vanhojen tehdasrakennusten ulkoseiniä.

Valokuva: Katutaiteen tekijä Hiedanrannassa
 

Näyttävimmät muraalit maalataan Hiertämö-rakennuksen seiniin, joissa ne kohoavat yli 20 metrin korkeuteen. Hiertämö on kooltaan alueen suurimpia rakennuksia ja sitä käytettiin 1980-luvulta alkaen kemimassan hiertämiseen. Hiedanrannassa on nähtävissä myös yli tuhannen neliön verran maalauksia viime vuoden Spraycankontrol-tapahtumasta.

Yleisö pääsee seuraamaan taiteilijoiden työskentelyä koko loppuviikon ajan sunnuntaihin 30.7. saakka päivittäin klo 11.30–19.00. Viikonloppuna yleisöllä on myös mahdollisuus kokeilla spraymaalaamista SirkusRakkausPumPum ry:n maksuttomissa ja esteettömissä työpajoissa. Perjantaina 28. elokuuta tapahtuma-alueen ulkolavalla soitetaan live- ja dj-musiikkia. Alueelle on vapaa pääsy. Tapahtumat järjestää urbaanin katutaiteen tamperelainen yhdistys Spraycankontrol.

Hiedanranta on suunnitellun raitiotiereitin varrelle rakentuva, jopa 25 000 asukkaan ja 10 000 työpaikan tulevaisuuden kaupunginosa, jonka kehitystä vauhdittavat erilaiset yhdessä tekemisen kokeilut. Katutaidetapahtumat toteutetaan Tampereen kaupungin tukemina. Ne ovat osa alueen väliaikaista toimintaa, jonka tarkoituksena on avata aiemmin suljettua aluetta kaupunkilaisten käyttöön.


Lisätietoja

Spraycankontrol ry
Puheenjohtaja ja tuottaja
Matti Lankinen
puhelin 040 566 1822

Hiedanrannan kehitysohjelma, Tampereen kaupunki
Hankekehitysjohtaja
Reijo Väliharju
puhelin 050 388 0901


Teksti Leena Karppi ja Matti Lankinen

Kuvat Sini Jussila