Siirry sisältöön

Kristiina Louhi ja Aino Louhi yhteishaastattelussa

Julkaistu 17.7.2017 15.38

Kuvittaja-kirjailija Kristiina Louhea ja kuvataitelija-kuvittaja Aino Louhea haastattelee lastenkirjakriitikko Päivi Heikkilä-Halttunen.

Tämä vai tuo äiti ja tytär? Kristiina ja Aino Louhen kuvakirjojen värikäs arki

Keskiviikkona 19.7.2017 klo 17–18 Haiharan taidekeskuksen päärakennuksessa on harvinaislaatuinen tilaisuus päästä kuuntelemaan Kristiina Louhen ja Aino Louhen, äidin ja tyttären, haastattelua. Yleisöllä on myös mahdollisuus esittää heille kysymyksiä.

Kristiina Louhi (s. 1950) tunnetaan kirjoittamistaan ja kuvittamistaan Aino- ja Tomppa –lastenkirjasarjoista. Hän on myös kuvittanut esimerkiksi Kirsi Kunnaksen, Kaarina Helakisan ja Hannele Huovin lastenkirjoja. Kristiina Louhelle on myönnetty useita palkintoja, kuten Finlandia Junior –palkinto vuonna 2004 yhdessä Riitta Jalosen kanssa ja Pro Finlandia –mitali vuonna 2014.

Aino Louhi (s.1981) on kuvittanut Eppu Nuotion kirjoittamia Tämä vai tuo? –lastenkirjoja. Tämä vai tuo? -kirjoissa seikkailevat Fiinu ja hänen äitinsä. Aino Louhi työskentelee myös kuvataiteilijana ja on pitänyt lukuisia näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla.

Haiharan taidekeskuksen näyttelyt

Kristiina Louhen ja Aino Louhen yhteishaastattelu on osa Kuvitustaiteen klassikot ja Tarinoiden puisto –näyttelyiden oheisohjelmaa.

Haiharan Taidekeskuksen Tallissa on esillä Aino Louhen väriä ja yksityiskohtia pursuilevia originaalikuvituksia esittelevä näyttely Tämä vai tuo?

Näyttelyt ovat avoinna 30.7.2017 saakka ti–su klo 12–18.


Lisätietoja

Tuntiopettaja
Katri Mononen
sähköposti [email protected]

Haiharan taidekeskus
puhelin 040 806 2330
Haiharan kartano, Kaukajärvi

Bussi nro. 10 päätepysäkki

Haiharan taidekeskuksessa järjestetään tapahtumia ympäri vuoden. Kesäisin alueella toimii taide- ja käsityömyymälä, kahvila sekä kesäteatteri. Kartanorakennus on vuokrattavissa tilaisuuksiin muulloin paitsi touko-, heinä- ja elokuussa, jolloin kartanossa järjestetään taidenäyttelyitä.

  • Esteetön pysäköinti: Kartanolla on oma parkkialue. Parkkipaikkoja on myös Haiharankadun päässä, ennen kartanoaluetta, kadun oikealla puolella. Parkkipaikalla ei ole erillisiä inva-pysäköintipaikkoja.
  • Luiska: Päärakennuksen eli kartanon pääsisäänkäynnillä kiinteä luiska. Tallirakennukseen on esteetön pääsy alakertaan (avustaja tarvitaan) mutta ei yläkertaan. Kahvioon ja Runebergin mökkiin ei ole esteetöntä sisäänkäyntiä.
  • Wc: Päärakennuksessa WC:t miehille ja naisille, naisten WC on myös esteetön. Tallissa WC:t miehille ja naisille, ei erillistä esteetöntä WC:tä.
  • Avustavat koirat: Opas-, avustaja- ja kuulokoirat ovat tervetulleita tiloihin.


Kuvat Aino Louhi