Siirry sisältöön

Suomi 100 − Kuvitustaiteen klassikot ja Tarinoiden puisto − 18 nykykuvittajaa -näyttelyt

Julkaistu 29.6.2017 14.25

Haiharan taidekeskuksen heinäkuu tarjoaa näyttelyt kuvitustaiteen klassikoista ja nykykuvituksista sekä monipuolisia tapahtumia.

 

Näyttelyn avajaiset

Kuvitustaiteen klassikot ja Tarinoiden puisto -näyttelyjen avajaisia vietetään perjantaina 7.7. klo 16–18. Tule vaikka koko perheen voimin ihailemaan kuvitustaidetta ja kuuntelemaan rakkaimpia lastenlauluja! Avajaisissa esiintyvät: Merja Koivula, laulu ja Arla Salo, piano.

Näyttelyt ovat avoinna 8.–30.7.2017 ti–su klo 12–18.

Suuri lukuseikkailu heinäkuussa Haiharassa Tampereella

Suuren lukuseikkailun kuvitusnäyttelyt ja tapahtumakiertue saapuvat heinäkuuksi Tampereelle Haiharan taidekeskukseen. Haiharan heinäkuun näyttelyt ja ympäröivä luonto sopivat hyvin koko perheen retkikohteeksi. Heinäkuinen Haiharan kartanomiljöö on vehreä ja kutsuu retkeilijöitä istahtamaan nurmikolle. Haiharan päärakennuksen kuvitusnäyttelyissä lastenkirjoja saa lukea ja tutkia kuvitustaiteen ihailun lomassa. Näyttelyssä on mukava lukunurkkaus, johon kirjoja saa jäädä lukemaan vaikka pidemmäksikin aikaa.

Haiharan päärakennuksen näyttelyt

Suomi 100 – Kuvitustaiteen klassikot -näyttelyyn on koottu kuvitusoriginaaleja suomalaisen lastenkirjataiteen keskeisimmiltä kuvittajilta 1900-luvun varrelta. Mukana ovat kuvataiteilijat Rudolf Koivu, Tove Jansson, Maija Karma, Camilla Mickwitz, Hannu Taina ja Kristiina Louhi. Näyttely johdattaa katsojat Suomen juhlavuoden kunniaksi matkalle lapsuuteen ja mielikuvitukseen. Sen kautta voi jakaa rakkaimmat lukumuistot sukupolvien välillä.

Tarinoiden puisto -näyttelyssä on lastenkirjakuvituksia 18 nykykuvittajalta 23 kirjasta vuosilta 2009–2016. Teokset käsittelevät tärkeitä teemoja kuten mediariippuvuutta, ystävyyttä, erilaisuutta, perhesuhteita ja monenlaisia tunteita, mutta johdattelevat myös talven taikaan, ötököiden hassuun maailmaan ja dinosaurusten aikaan. Lasten suursuosikit Tatu ja Patu, Risto Räppääjä sekä Heinähattu ja Vilttitossu ovat hekin päässeet mukaan.

Haiharan Tallissa on samaan aikaan esillä kuvataiteilija ja kuvittaja Aino Louhen näyttely Tämä vai tuo?

Oheistapahtumat

Hurjan Papan Satutunnit

Sunnuntaisin 9.–30.7. klo 15 Hurja Pappa lukee lapsille satuja eläytyvällä ja lennokkaalla tyylillään. Päärakennus.

Lasten taidepajat

Torstaisin 6.–27.7. klo 12–14. Ohjaajana kuvataiteilija Karoliina Paappa.

Taidetyöpajat johdattelevat sadun maailmaan eri tekniikoin. Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä. Materiaalimaksu 3 €. Pakari-rakennus.

Tämä vai tuo äiti ja tytär? Kristiina ja Aino Louhen kuvakirjojen värikäs arki

19.7. klo 17–18, Päärakennus

Kuvittaja-kirjailija Kristiina Louhea ja kuvataitelija-kuvittaja Aino Louhea haastattelee lastenkirjakritiikko Päivi Heikkilä-Halttunen

Suuri lukuseikkailu

Suuri lukuseikkailu on kaikkien yhteinen lukemisen juhla. Se nostaa esiin lastenkirjallisuutta ja lukemisen iloa koko Suomen satavuotisjuhlavuoden ajan. Suurta lukuseikkailua tukevat Suomen kulttuurirahasto ja Svenska Kulturfonden, ja se on osa Suomi 100 -ohjelmaa. Hanketta koordinoivat yhteistyössä Lukukeskus ja Lastenkirjainstituutti.Lisätietoja

Kulttuuriohjaaja
Katri Mononen
puhelin +358408062307
sähköposti [email protected]

Haiharan taidekeskus
puhelin vahtimestari 050 336 8664
puhelin Tampere City Cultural Affairs tel. +358 3 5656 6137
Haiharan kartano, Kaukajärvi

Bussi nro. 10 päätepysäkki

Haiharan taidekeskuksessa järjestetään tapahtumia ympäri vuoden. Kesäisin alueella toimii taide- ja käsityömyymälä, kahvila sekä kesäteatteri. Kartanorakennus on vuokrattavissa tilaisuuksiin muulloin paitsi touko-, heinä- ja elokuussa, jolloin kartanossa järjestetään taidenäyttelyitä.

  • Esteetön pysäköinti: Kartanolla on oma parkkialue. Parkkipaikkoja on myös Haiharankadun päässä, ennen kartanoaluetta, kadun oikealla puolella. Parkkipaikalla ei ole erillisiä inva-pysäköintipaikkoja.
  • Luiska: Päärakennuksen pääsisäänkäyntiin asennetaan pyynnöstä siirrettävä luiska. Avustaja tarvitaan. Luiskaa voi tiedustella etukäteen vahtimestarilta numerosta puh. 050 351 6441. Tallirakennukseen on esteetön pääsy alakertaan (avustaja tarvitaan) mutta ei yläkertaan. Kahvioon ja Runebergin mökkiin ei ole esteetöntä sisäänkäyntiä.
  • Wc: Miehille ja naisille Tallissa sekä päärakennuksessa. Ei erillistä esteetöntä wc:tä.
  • Avustavat koirat: Opas-, avustaja- ja kuulokoirat ovat tervetulleita tiloihin.