Siirry sisältöön

Haiharan kartanossa viihtyvät perheen pienimmätkin

Julkaistu 28.6.2017 14.03

Kaukajärvellä sijaitsevassa Haiharan taidekeskuksessa on kesällä paljon aktiviteetteja pikkuväelle.

 

Lauantaina 1.7. starttaa aiempinakin kesinä suosittu satupolku. Satupolkua voi kiertää omatoimisesti tai vanhemman kanssa aina Haiharan aukioloaikoina tiistaista sunnuntaihin kello 12–18. Polkua varten noudetaan päärakennuksesta tai tallista kartta, jonka avulla etsitään taidekeskuksen alueelle piilotettuja satuhahmoja. Kartan toisella puolella on hahmoihin liittyviä tehtäviä. Satupolku on kierrettävissä kesän loppuun asti.

Jokaisena heinäkuun torstaina kello 12–14 ohjaa kuvataiteilija Karoliina Paappa lasten taidepajoja Haiharan pakarirakennuksessa. Pajoissa on joka kerta eri teema. 13.7. esimerkiksi askarrellaan varjonukkeja. Pajoihin mahtuu 20 ensimmäistä. Osallistujilta kerätään kolmen euron suuruinen materiaalimaksu.

Joka sunnuntai 9.–30.7. kello 15 keräännytään päärakennuksen mukavaan lukunurkkaukseen kuuntelemaan Hurjan Papan satutuntia. Hurja Pappa lukee satuja lennokkaaseen ja räväkkään tyyliinsä. Tarinat ovat niistä kirjoista, joiden kuvituksia on esillä päärakennuksessa Kuvitustaiteen klassikot ja Tarinoiden puisto -näyttelyissä. Satutunnit kestävät noin tunnin, ja niissä kuullaan joka kerta satuja useista eri kirjoista.

Ulkoinen linkkiHaiharan taidekeskus


Lisätietoja

Kulttuuriohjaaja
Katri Mononen
sähköposti [email protected]


Teksti Camilla Jääskeläinen

Kuvat Karoliina Paappa