Siirry sisältöön

TalkooTori -mobiilipalvelu on uudenlainen tapa päästä kiinni työsarkaan

Julkaistu 28.6.2017 10.45

TalkooTori-mobiilipalvelu mahdollistaa uudenlaisen tavan työllistyä vapaaehtoistöihin ja tuo uuden vaihtoehdon työllistämis- ja hyvinvointipalveluiden järjestämiseen. Palvelu täydentää kuntien ja järjestöjen palveluita helpottamalla satunnaisen vapaaehtoistyön tekemistä ja naapuriavun saamista.

Alt: Vapaaehtoistyöntekijät auttavat puutarhatöissä
 

TalkooTorin on kehittänyt Tampereen kaupunki yhdessä CoReorient Oy:n kanssa. Kehitystyössä on hyödynnetty palvelun käyttäjien ja järjestöjen kokemuksia. TalkooTori mahdollistaa sen, että kotitaloudet ja työkokemusta tarvitsevat voivat olla yhteydessä suoraan, mutta kuitenkin kunnan ja järjestöjen ohjauksessa.

TalkooTori täydentää hallituksen työttömyysturvan aktiivimallia

Tampereella on jo viime syksystä lähtien valmisteltu kokeilua, joka tukisi hallituksen suunnittelemaa työttömyysturvan aktiivimallia esimerkiksi tuomalla kokonaan uusia paikkoja aktivoivan työn tekoon. TalkooTori -palvelussa osallistujat voivat edistää työllistymistään tekemällä vapaaehtoistyötä kotitalouksissa, kunnan ja järjestöjen ohjauksessa.

Palvelun kehitystyön yhteydessä selvisi, että työnhakijoilla ja kotitalouksilla on tarvetta ja kiinnostusta joukkoistettua työtä kohtaan, mikäli käytössä on luotettava, helppokäyttöinen sekä työntekijän aikataulut huomioiva välityspalvelu. Työnhakijoiden päämääränä on kuitenkin työllistyä palkkatöihin, mutta työnhakuvaiheessa myös vapaaehtoistyö kiinnostaa, kun siitä saa työtodistuksen. Viranomaiset näkevät tämän tyyppisen keikkatyön hyvänä keinona parantaa työnhakijoiden työllistettävyyttä, kun se toteutetaan vero-, työ- ja muun lainsäädännön mukaisesti.

Yksityishenkiöt, kaupungit ja järjestöt kutsutaan mukaan TalkooToriin

TalkooTori -kokeilu alkaa kesän jälkeen Tampereella, ja siihen voivat ilmoittautua nyt sekä yksittäiset henkilöt että yhteisöt. Tampere ja CoReorient Oy kutsuvat myös muut kaupungit ja järjestöt mukaan jatkamaan ratkaisun käyttöönottoa ja jatkokehittämistä.

Ilmoittautua voi sähköpostilla [email protected]


Lisätietoja

CoReorient Oy:
Heikki Waris
puhelin 050 487 2134
sähköposti [email protected]

Tampereen kaupunki: (29.6.2017 saakka)
Projektipäällikkö (15.7.2017 asti)
Maria Virtanen
sähköposti [email protected]


Teksti Henni Ahvenlampi

Kuvat Henni Ahvenlampi