Siirry sisältöön

Paperista kiinni – Not just a piece of paper -valokuvanäyttely avautuu Vapriikissa

Julkaistu 27.6.2017 10.49

Tampereen museoiden kokoelmapalvelut, Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE ja Postimuseo ovat toteuttaneet valokuvanäyttelyn yhdessä turvapaikanhakijoiden kanssa. @Tampere#home? -projektin pop-up valokuvanäyttely on esillä 1.7.–30.8.2017 Vapriikin toisessa kerroksessa.

Turvapaikanhakija mies kävelee tunnelissa
 

Turvapaikanhakuprosessia leimaa odotus ja epävarmuus. Esiin nousee myös yksilön kyky ja halu sopeutua sekä luoda ympärilleen turvallisuuden ja pysyvyyden tunnetta mielekkään tekemisen, ystävien ja huumorin avulla. Kamera on kulkenut turvapaikanhakijoiden mukana niin harrastuksissa, juhlissa, mielenosoituksissa, vapaaehtoistyössä, tapahtumissa, retkillä kuin jokapäiväisessä elämässäkin. Kuvaustilanteet ovat olleet osin irtiottoja arjesta, ja erityisesti kuvaajille mahdollisuus toimia itsensä ja muiden hyväksi.

Toivon ylläpitäminen on selviytymiskeino sekä yhteinen haaste. Tampereen museoiden kokoelmapalvelut, Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE ja Postimuseo ovat toteuttaneet yhteishankkeen turvapaikanhakijoiden kanssa. He ovat Tampereen vastaanottokeskuksessa asuvia, lähinnä yksin tulleita miehiä. Monet ovat asuneet Tampereella lähes kahden vuoden ajan. Joukossa on juuri oleskeluluvan saaneita, yhä päätöstä odottavia ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita.

Hankkeen osallistavan dokumentoinnin tuloksena on vuoden aikana syntynyt tuhansia valokuvia. Näistä noin 20 kuvaa on valittu nyt avattavaan näyttelyyn.

Näyttely on seuraavaksi esillä Café Alakuppilassa Tampereen yliopistolla syyskuussa 2017.
Näyttelyn voi tilata kuva-arkistolta puh. 03 5656 5232

Museokeskus Vapriikki on avoinna ti-su 10-18, pääsyliput aikuiset 12€ /lapset 7-17v 6€ , ilmainen sisäänpääsy pe 15-18. www.vapriikki.fi

Lisätiedot
Katriina Nylund / @Tampere#home?
katriina.nylund(at)tampere.fi
puh.040 1633843


Kuvat Haidar Jiran