Siirry sisältöön

Yleisötilaisuus Keskustorin historiaselvityksestä tiistaina 20.6.

Julkaistu 19.6.2017 13.44

Tampereen Keskustorin rakennetun ympäristön historiaa koskeva selvitys julkistetaan kaikille kiinnostuneille avoimessa yleisötilaisuudessa huomenna tiistaina 20.6.2017 17.00 – 19.00 Galleria Nottbeckissa Finlaysonilla osoitteessa Satakunnankatu 18. Tilaisuudessa esitellään myös Keskustorin nykytilaa 3D-mallilla.

Rakennettua ympäristöä koskevan selvityksen aineisto on julkaistu kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www-tampere.fi/keskustahanke > Keskustori. Sivuilla on myös muuta aiheeseen liittyvää tietoa.

Keskustori on Tampereen hallinnollinen ja historiallinen ydin. Sen tuntumasta alkoi Tampereen rakentaminen, kauppa ja teollisuus. Nykyisin se on tärkeä kulttuuri- ja tapahtuma- ja markkinapaikka. Tulevaisuudessa se on entistäkin parempi kohtaamispaikka, liikepaikka ja kaupunkilaisten yhteinen olohuone. Raitiotie ja Kunkun parkki mahdollistavat kaupunkikuvan merkittävän kehittämisen.

Kaupunki käynnistää Keskustorin visiosuunnitelman teon syksyllä 2017. Mukaan ideoimaan kutsutaan kiinteistöjen omistajia, keskustan yrittäjiä, yhdistyksiä ja kaupunkilaisia.

Ohjelma

17.00 Keskustori ennen ja nyt (Tampereen kaupunki, Viiden tähden keskusta)

17.10 Tampereen Keskustori. Rakennetun ympäristön historia ja nykytila. Juuri valmistuneen selvityksen sekä siihen liittyvän julkaisun ja 3D-historiamallinnuksen esittely (Tampereen kaupunki ja Arkkitehdit MY)

18.00 Virtuaalinen Keskustori: Keskustorin nykytilan 3D-mallin ja virtuaaliluolan esittelyä (Tampereen kaupunki ja WSP Finland Oy)

18.30 Keskustelu sekä vapaata tutustumista aineistoihin ja virtuaaliluolaan

19.00 Tilaisuus päättyy

Galleria Nottbeck on avoinna klo 12 alkaen ja esillä on myös:

- TTY:n arkkitehtuurin opiskelijoiden harjoitus- ja opinnäytetöitä Keskustorista

- Kaupunki raiteilla 2017 -näyttely


Lisätietoja

Keskustahanke/Keskustori
Hankekehityspäällikkö
Minna Seppänen
puhelin +358 40 150 9857


Teksti Anna-Leea Hyry