Siirry sisältöön

Tampereen uimavesien lämpötiloja ja levätietoja voi jälleen seurata verkossa

Julkaistu 13.6.2017 15.07

Tampereen uimarantojen uimavesien ajantasaisia lämpötilatietoja voi seurata viime kesäiseen tapaan mSwim-palvelusta. Karttapohjaisesta palvelusta saa myös tietoja uimarantojen sinilevätilanteesta. Lämpötila- ja levätietopalveluun pääsee sivulta www.tampere.fi/uimarannat.

Tampereella on 14 uimarantaa ja 16 uimapaikkaa. Tietoa karttapalveluun tuottaa Tampereen Infra, joka tekee rannoilla säännöllisiä tarkastuksia. Tarkastuksilla seurataan rantojen varustusten kuntoa, siisteyttä sekä veden lämpötilaa ja mahdollista sinilevää. Sinilevää seurataan aistinvaraisesti.

Uimavesien lämpötila- ja sinilevätiedot päivittyvät Ulkoinen linkkimSwim-palveluun tiheimmin vilkkaimmilta rannoilta, mutta myös pienemmiltä uimapaikoilta aina sitä mukaa kun niissä käydään tarkastuksilla. Jos rannalla havaitaan sinilevää, rannan sijaintipallukka kartalla on keltainen (vähän levää) tai punainen (runsaasti levää). Jos levää ei havaittu, pallukan väri on vihreä. Rannalle laitetaan aina myös varoituskyltti, jos levää on havaittu.

Vilkkaimmilla rannoille on palkattu kesäsiistijöitä, jotka lähettävät uimavesien lämpötila- ja levätietoja mSwim-karttapalveluun. Siistimistyötä tekevää henkilökuntaa on Alasjärven, Onkiniemen Elianderin, Hervantajärven, Kaukajärvi-Riihiniemen, Kämmenniemen, Peltolammin, Suolijärven, Suomensaaren, Tahmelan, Tesomajärven ja Tohlopin uimarannoilla maanantaista torstaihin klo 7 – 15 ja perjantaisin klo 7 – 13.45. Ainoastaan Pyynikin rannalla on hengenpelastustaitoiset valvojat arkisin klo 10 – 20 ajalla 5.6. – 4.8.2017.

Viranomaiset suorittavat myös omaa sinilevätarkkailua, jonka tuloksia voi seurata järviwikistä: Ulkoinen linkkiwww.jarviwiki.fi

Uimarannoilta otetaan kesäisin 3-4 uimavesinäytettä uimarannan kävijämäärien mukaan. Uimavesinäytteistä tutkitaan veden hygieeninen laatu eli suolistoperäisten bakteerien määrä laboratoriossa. Tampereella uimarantakäynnit tekee ja vesinäytteet ottaa Tampereen Infra. Tulokset viedään rannoille ja Tampereen kaupungin verkkosivuille.


Lisätietoja

Työpäällikkö
Pentti Katajisto
puhelin 050 521 5009
sähköposti [email protected]

Asiakaspalvelu, Palvelupiste Frenckell
sähköposti [email protected]
puhelin 03 5656 4400
Frenckell
33101 Tampere
avoinna ma - pe 9 - 16


Teksti Satu Arvonen