Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki palkitsi henkilöstöään hyvistä ideoista

Julkaistu 9.6.2017 15.34

Tampereen kaupunki palkitsee vuosittain henkilöstöä uusista hyvistä käytännöistä ja ideoista, joiden avulla edistetään esimerkiksi työn tuloksellisuutta, vaikuttavuutta tai turvallisuutta. Vuoden 2017 kehittäjäpalkinnot jaettiin 16 kehittämisidealle Raatihuoneella perjantaina 9. kesäkuuta järjestetyssä juhlatilaisuudessa. Palkintoja myönnettiin yhteensä 20 000 eurolla.

Palkinnot jaettiin kahdessa sarjassa: asiakkaiden palveluiden parantamiseen tähtäävät ideat ja työyhteisön kehittämiseen liittyvät ideat.

Suurimmat 3000 euron kehittäjäpalkinnot myönnettiin avo- ja asumispalveluiden kuuden hengen tiimille sekä lapsiperheiden sosiaalityön kymmenen hengen tiimille. Avo- ja asumispalveluiden tiimi oli kehittänyt sähköisen järjestelmän koti- ja omaishoidon lyhytaikaispaikkojen varaukseen. Järjestelmän ansionsa lyhytaikaispaikkojen varausprosessi on nopeutunut, hoitojaksojen käyttöaste on parantunut ja henkilöstön työaikaa säästyy. Lapsiperheiden sosiaalityön tiimi kehitti toimintatavan, jossa Kaukajärven kirjastossa aikuinen palveluohjaaja koordinoi lapsille ja nuorille toimintaa ja on läsnä huolta herättävissä kysymyksissä.

Tilakeskuksesta viiden hengen tiimi palkittiin kaupungin kiinteistöjen käyttäjille suunnatusta selkeäkielisestä oppaasta, jonka avulla tilojen sisäilmaongelmia voidaan selvittää ilman viiveitä.

Perheryhmäkoti Satakielen viiden hengen tiimi palkittiin mallista, jonka avulla maahanmuuttajanuorten palvelut jatkuvat alaikäisestä 21 ikävuoteen ja integroituminen Suomeen paranee.

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden moniammatillinen kuusihenkinen tiimi palkittiin Vapriikin kulttuurikuntoiluraitista, jossa voi tehdä kuntoiluharjoituksia museokäynnin yhteydessä. Liikunnan ohessa pääsee kiertämään Vapriikin historiallista rakennusta.

Lasten ja nuorten terveyspalvelujen opiskeluterveydenhuollon neljän hengen tiimi on kehittänyt sähköisen raskauden ehkäisyn hoitopolun ammattihenkilökunnan käyttöön. Tredun oppimisen ja osaamisen edistämisen viisihenkinen tiimi ja atk-palvelut kehittivät yhteistyönä Startti.tredu.fi-palvelun, joka yhdistää toisen asteen koulutuksen sähköiset palvelut. Tredusta Tiina Kauma, Tuuli Kurkipää, Marja Malminen ja Juha Parikka ovat kehittäneet verkkokurssin, jolla voidaan kehittää työtä Leanin periaatteiden mukaisesti.

Työllisyydenhoidon palveluyksiköstä Tarmo Kaikkonen ja Mirja Taipale palkittiin yrittäjyyteen valmentavan ja itsensä työllistymistä tukevan palvelun, jossa lähtökohtana on työnhakijan oman osaamisen markkinointi. Tampereen kaupunginkirjaston seitsemän hengen tiimi palkittiin pelipajoista, joissa opetellaan ohjelmointia hyödyntäen kirjaston eri kokoelmia, erityisesti fantasia- ja scifikirjallisuutta sekä seikkailu- ja lasten sarjakuvia.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen ensihoitopalveluista Atte Paaso ja Leevi Holopainen palkittiin ideasta, että ensihoidon laukkujen mallia ja sisältöä vaihtamalla ja välineistöä uudistamalla saadaan hoitolaukut kevyemmiksi ja ergonomisesti paremmiksi.

Nuorisopalveluista Janne Taiponen kehitti Nuorten Tampere -mobiilisovelluksen, jonka avulla nuoret saavat puhelimeensa kaupungin nuorisopalvelujen sosiaalisen median uutisvirran. Pohjolan palvelukeskuksesta Marika Litukka on kehittänyt tapahtumia Tammelan palvelukeskuksen asiakkaille. Konsernihallinnosta Jari Sola oli suunnitellut helppokäyttöisen työkalun talousraportointiin. Nuorisopalveluista Jukka Etu-Seppälä kehitti toimenpideohjelman työhyvinvoinnin, työilmapiirin ja työntekijöiden jaksamisen ja vireystilan parantamiseksi. Liikuntapalveluista Teemu Järvelä on kehittänyt liikuntapaikoille sähköisen suunnittelutyökalun, jonka ansiosta työvuorosuunnittelu on tehostunut.


Lisätietoja

Työhyvinvointipäällikkö
Sami Uusitalo
puhelin 040 806 2078
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki