Siirry sisältöön

Lähisuhdeväkivallan kohtaamille tarjolla apua

Julkaistu 7.6.2017 11.37

Tampereen kaupungilla viime vuonna aloitettu pilotti lähisuhdeväkivallan ehkäisemiseksi on vuoden 2017 alusta vakinaistettu osaksi normaalia toimintaa. Nyt kaupungilla toimii lähisuhdeväkivaltatyön työpari, joka auttaa ja neuvoo niin kuntalaisia kuin henkilöstöäkin.

Työpari ottaa vastaan lähisuhdeväkivaltatilanteisiin joutuneita kuntalaisia ja auttaa heitä alkuun. Työparin tavoittaa virka-aikaan puhelimitse tai sähköpostilla. Akuuteissa tilanteissa auttavat sosiaalipäivystys ja poliisi. Useimmiten asiakkaat ohjautuvatkin työparin luokse poliisin tai sosiaalipäivystyksen kautta. Asiakas voi olla yhtä hyvin lähisuhdeväkivallan uhri kuin sen tekijäkin. Työpari voi neuvoa asiakasta puhelimessa tai järjestää kriisitapaamisen, josta asiakas ohjataan hänelle sopivien palvelujen piiriin.

Työpari myös opastaa ja kouluttaa kaupungin henkilöstöä, joka työssään kohtaa kuntalaisia, joita lähisuhdeväkivalta koskee.

Lähisuhdeväkivaltatyön tavoitteena on luoda Tampereen ja Oriveden alueella ja myöhemmin mahdollisesti koko Pirkanmaan maakunnan alueelle selkeä malli ja toimivat käytännöt tilanteisiin, joissa kohdataan lähisuhdeväkivallan kanssa kosketuksiin joutuneita ihmisiä.

Lähisuhdeväkivaltaa voi olla niin puolisoiden kuin esimerkiksi lapsen ja vanhemmankin välillä. Ikäihmisten kaltoin kohtelusta usein vaietaan. Sen takia Tampereen kaupunki yhteistyökumppaneineen järjestää Tammelantorilla torstaina 15.6.2017 klo 10 - 13 Kätketyt äänet -tapahtuman, jossa lähisuhdeväkivaltaa kohdanneilla on mahdollisuus tulla kysymään neuvoa tai asiantuntijoiden kanssa.


Lisätietoja

Lähisuhdeväkivaltatyön työpari
Sosiaalityöntekijä
Irina Remes
puhelin 040 639 7899
sähköposti [email protected]

Lähisuhdeväkivaltatyön sairaanhoitaja
Noora Kannisto
puhelin 050 306 2314
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala