Siirry sisältöön

Vammaispalveluissa voi nyt asioida toisen puolesta myös verkossa

Julkaistu 5.6.2017 8.36

Tampereen kaupungin vammaispalvelujen sähköisessä asiointipalvelussa eli Omapalvelussa on nyt mahdollista asioida toisen henkilöstön puolesta. Palvelussa pystyy esimerkiksi hakemaan vammaispalvelulain mukaisia palveluja ja taloudellista tukea sekä vastaanottamaan päätöksiä. Omapalvelua voivat käyttää tamperelaiset ja orivesiläiset.

Sähköinen puolesta-asiointi edellyttää valtakirjan, suostumuksen tai sitoumuksen toimittamista vammaispalvelun sosiaalityöntekijälle vammaispalvelutoimistoon. Lomakkeet löytyvät vammaispalvelujen verkkosivuilta osoitteesta www.tampere.fi/vammaispalvelutsahkoisesti.

  • Täysi-ikäinen henkilö, joka haluaa valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestaan vammaispalveluiden sähköisessä asioinnissa, tekee valtakirjan. Samalla valtakirjalla voi antaa valtuutuksen kaikkiin vammaispalveluiden ja kehitysvammahuollon palveluihin.
  • 15–17-vuotias voi asioida itsenäisesti omilla verkkopankkitunnuksillaan Omapalvelussa tai hän voi antaa suostumuksensa viralliselle huoltajalleen toimia puolestaan. Puolesta asiointi päättyy automaattisesti nuoren täytettyä 18 vuotta.
  • Alle 15-vuotiaan puolesta voi asioida hänen virallinen huoltajansa allekirjoittamalla sitoumuksen puolesta asiointiin. Puolesta asiointi päättyy automaattisesti lapsen täytettyä 15 vuotta.

Vammaispalvelutoimistossa käsitellään lomakkeet ja tehdään tarvittavat kirjaukset asiakastietojärjestelmään. Toimistosta ilmoitetaan, kun puolesta-asiointi on valmis. Sen jälkeen asiakkaan puolesta asioiva henkilö voi kirjautua omilla pankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella Omapalveluun.

Puolesta asioinnin voi purkaa milloin tahansa ilmoittamalla siitä kirjallisesti Tampereen ja Oriveden kaupunkien yhteistoiminta-alueen vammaispalveluihin.

Omapalvelun käyttöön saa apua vammaispalvelujen sosiaalityöntekijöiltä tai neuvontapuhelimesta 040 159 8379 ma–to klo 12–14.

Vammaispalvelutoimisto
puhelin 040 159 8379, neuvonta: ma, ti ja to klo 9 - 10 ja klo 13 - 14, ke klo 15 - 17 ja pe klo 9 - 10
postiosoite PL 98
33201 Tampere


Lisätietoja

Vammaispalvelut
Johtava sosiaalityöntekijä
Leena Köykkä
puhelin 041 730 1322
sähköposti [email protected]