Siirry sisältöön

Nyssen kesäkausi tuo liikennettä monelle linjalle

Julkaistu 29.5.2017 9.26

Kesän liikennekausi käynnistyy maanantaina 5.6.2017. Kesäaikatauluihin siirryttäessä osa linjoista jää tauolle ja osalla liikennöinti harvenee lomakauden alkaessa. Tänä kesänä luvassa on myös lisää liikennettä monelle linjalle.

 

Aikataulukirjaa ei enää julkaista. Aikataulut saa nyt linjakohtaisesti busseista 5.6. alkaen ja jakelupaikoista (ks. linkki alla) viikosta 22 alkaen ympäri seudun. Lisäksi asiakkaita palvelevat älykkäät digisovellukset kännykässä, tableteissa ja tietokoneella. Oman aikataulunsa voi myös halutessaan tulostaa itse. Tulostettavat aikataulut löytyvät joukkoliikenteen nettisivuilta (ks. linkki alla).

Tietoa linjareiteistä, muutoksista ja palveluistamme saa joka kotiin jaettavasta tiedotuslehdestä Sinisten bussien matkassa touko-kesäkuun vaihteessa.

Lisää liikennettä

Linjoilla 2 ja 11 (Sarankulman ja Keskustorin välisellä osuudella) tihennetään vuoroväliä arkisin. Linjalle 20 lisätään liikennettä kaikkiin viikonpäiviin Lamminpään suuntaan, ja samalla reitti reitin muuttuu samaksi kuin talvikaudella.

Perjantain ja lauantain myöhäisiltoihin vuorotarjontaa lisätään linjoille 1, 3, 5, 8, 9, 40, 50 ja 70. Linja 28 alkaa liikennöidä Ruutanaan myös viikonloppuisin. Linjalle 55 lisätään liikennettä sunnuntaisin.

Linjan 35 liikenne jatkuu myös kesäkaudella, ja linjalla 38 jatketaan myös kesällä samalla tarjonnalla kuin talvikaudella on ajettu.

Reitti- ja muita muutoksia

Raitiotien rakennustyöt hidastavat liikennettä, joten arvioituja ajoaikoja on jouduttu muuttamaan kaikilla Tampereen keskusta-alueella liikennöivillä linjoilla. Vuoroväliä on jouduttu pidentämään linjoilla 15, 25, 29, 80 ja 81. Hämeenkadun ja Itsenäisyydenkadun läpiajossa varaudutaan viiden minuutin viivytykseen nykyisiin aikatauluihin verrattuna. Runkolinjoilla (linjat 1-9) aikatauluvarmuutta parannetaan lisäämällä linjalla olevien autojen määrää vuorovälin pysyessä ennallaan.

Linjan 3 kaikki vuorot ajetaan Niemenrannan Federleynkadun kautta. Linjalle jää siten vain yksi reitti Lielahden alueella. Vähäniemenkadun joukkoliikenne Niemen alueella järjestetään linjan 3V sijaan linjalla 35. Etelä-Hervannassa osa vuoroista ajetaan nykyiseen tapaan Näyttelijänkadun päätepysäkille linjatunnuksella 3A. Linjatunnuksella 3B liikennöidään Etelä-Hervannassa uudelle Lintuhytin asuinalueelle.

Linjan 3R (hiljaisen ajan liikenteen reitti) siirtyy Vähäniemenkadulta Federleynkadulle ja siitä edelleen Ryydynpohjan kautta Keskustorille.

Linjan 5 reitti siirtyy Etelä-Hervannassa Insinöörinkadulta Hervannan valtaväylälle. Atomipolun kohdalla tehtävät raitiotien rakennustyöt edellyttävät Insinöörinkadun läpiajon kieltämistä.

Linjan 9 reittiä muutetaan keskustassa raitiotien rakennustöiden vuoksi. Rautatien toinen alikulkutunneli suljetaan Itsenäisyydenkadulla, ja tunnelityön jälkeen rakentamistyöt ulottuvat Itsenäisyydenkadun lisäksi Hämeenkadun itäpäähän, mikä aiheuttaisi viivästyksiä bussiliikenteelle. Linjan uusi reitti kulkee Keskustorilta Hatanpään valtatien ja Vuolteenkadun kautta Kalevantielle.

Linjan 14 reittiä on muutettu Tammelassa. Raitiotien rakentaminen estää kääntymisen Itsenäisyydenkadulta Kalevan puistotielle ja päinvastoin. Uusi reitti kulkee Koljontieltä Kalevan puistotie ja sieltä edelleen reittiä Pohjolankatu - Tammelan puistokatu - Itsenäisyydenkatu.

Linjan 35 reitti siirtyy kulkemaan Lielahdesta keskustaan Harjuntaustan ja Pispalan valtatien kautta. Reittimuutoksella parannetaan yhteyksiä Lielahden Harjuntaustassa ja Pispalan valtatieltä ja Raholan suunnasta Lielahteen.

Linjalla 55 liikennöidään myös sunnuntaisin, ja lisäksi viikonloppuina ajetaan kaksi vuoroa Laukon kartanolle asti.

Linjan 92 pysäkit siirtyvät linjastorakenteesta johtuen Viitapohjassa D-vyöhykkeeltä C-vyöhykkeelle.

Kesäksi tauolle

Linjoilla 24, 28C, 44, 46, 63, 72, 74, 86 ja 137 ei liikennöidä kesäliikennekaudella liikenteen hiljentyessä kesäksi.

Joukkoliikenteen digitaaliset palvelut

Pysäkkiaikataulut ja linjakohtaiset aikataulut löytyvät aikataulut-palvelusta.

Lissu Liikenteenseuranta tarjoaa reaaliaikaista pysäkkitietoa, eli palvelu kertoo, koska seuraava bussi on tulossa pysäkille.

Linjakartta -palvelu näyttää valittujen linjojen reitit, pysäkit ja vyöhyketiedot.

Repa Reittiopas kertoo parhaat kulkuyhteyden haluttujen paikkojen tai pysäkkien välille Tampereen kaupunkiseudulla.

Nella Nettilataus on Nysse-lippujen verkkokauppa, josta voi tilata matkakortin itselleen ja ostaa lippuja ilman jonotusta.


Teksti Hanne Tamminen