Siirry sisältöön

Santalahdenpuiston rakennustyöt käynnistyvät

Julkaistu 26.5.2017 9.00


Santalahdenpuiston rakennustyöt alkavat touko-kesäkuun vaihteessa. Puistosta tulee monipuolinen oleskelu- ja harrastuspaikka, jossa voi oleskella myös veden äärellä. Puisto rakentuu vaiheittain kolmessa vuodessa. Tänä vuonna rakennetaan puiston itäosaa Särkänniemen suuntaan. Itäosaan rakennetaan muun muassa koirapuisto, nurmikumpareita, puistokäytäviä sekä ranta-alueita.

Koirapuisto rakentuu suunnilleen entiselle paikalleen, ja sinne tulee erilliset aitaukset isoille ja pienille koirille. Myös viereistä koirien uimapaikkaa parannetaan rantaa loiventamalla. Koirapuiston itäpuolelle tulee nurmikumpareita oleskeluun. Lisäksi puistoon istutetaan uusia puita, pensaita ja niittyalueita. Rannassa säilytetään nykyistä puustoa.

Itäpuolen laguunirantaa loivennetaan, ja rannan ympäri kiertävä polku kunnostetaan. Polulle rakennetaan uusi jalankulkusilta, jolta pääsee rantaraitille.

Jalankulun ja pyöräilyn pääreitti rakennetaan Sahansaarenkadun varteen, se on erotettu viherkaistalla kadusta.

Puiston rakennustyöt tekee Tampereen Infran rakentamispalvelut. Rantaa on jo muotoiltu aiemmin tänä vuonna, ja puiston länsiosan rantaan on tehty louheverhoilu eroosiosuojaksi.


Lisätietoja

Rakennuttajahortonomi
Janne Syrjä
puhelin 050 501 2597


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen