Siirry sisältöön

Kaupunkien kerrostumat ja tarinat esillä Haiharan elokuun teemanäyttelyssä

Julkaistu 23.5.2017 13.39

Haiharan taidekeskuksen vuoden 2017 valtakunnallisen teemanäyttelyn otsikkona on Kaupunki. Näyttelyyn valittiin avoimen haun ja kutsumenettelyn kautta 12 taiteilijaa ja yksi taiteilijapari. Näyttelyyn haki yhteensä 69 taiteilijaa ja taiteilijaryhmää. Näyttely on esillä Haiharan taidekeskuksessa Tampereella 5.8. - 3.9.2017. Kaupunki on Haiharan taidekeskuksen järjestyksessään 11. teemanäyttely. Aiempien vuosien teemoja ovat olleet esimerkiksi Läsnä ja Huominen.

 

Näyttelyn hakuilmoituksessa kaupunkiteemaa avattiin seuraavalla tavalla:

Kaupungin määrittely on häilyvää ja eri maissa erilaista. Määrittelyyn vaikuttaa yleisesti asumistiheys ja väkiluku. Mikä luo tunteen kaupungista? Onko se tuoksut, ihmisten ja liikenteen äänet, kahvilat ja torit, tähdetön taivas vai helposti nähtävä eriarvoisuus? Miten kaupunkilaiset haluavat jättää jäljen kaupunkikuvaan? Onko se spray-maali vai kunnallispolitiikka? Kaupunkikuva on jatkuvassa muutoksessa. Pitääkö kaupungeissa vanhan väistyä uuden tieltä, vai tuleeko vanhaa vaalia? Mikä tekee kaupungista kotoisan?

Kaupunki pitää sisällään monimuotoisia kerroksia ja tarinoita, Haiharan kesänäyttelyssä näemme, mitä kaikkea sieltä löytyy.

Näyttelyyn valituissa teoksissa kaupunkiteemaa lähestytään muun muassa kaupunkinäkymien ja kaupunkilaisten henkilökuvien tai dystooppisten tulevaisuudenvisioiden ja mustan huumorin kautta. Näyttelyn kaupunki on paikka kohtaamisille ja tunnelmoinnille, mutta se myös tuo esiin liikkumavapauteen kohdistuvia rajoitteita tai kaupungin infrastruktuurin alla tapahtuvia näkymättömiä muutoksia. Näyttelyssä on esillä videoteoksia, veistoksia, maalauksia ja installaatioita.

Näyttelyn taiteilijat:

Lauri Astala, Anna-Kaisa Hartikainen, Arsi Keva, Yassine Khaled, Salla Myllylä, Teemu Mäenpää, Thomas Nyqvist, Elina Oikari, Hanna Oinonen, Sari Palosaari, Kimmo & Noora Schroderus, Minna Sjöholm ja Juhani Tuomi


Lisätietoja

Näyttelysihteeri
Katri Mononen
sähköposti [email protected]


Teksti Katri Mononen

Kuvat Tani Simberg