Siirry sisältöön

Kevättyöt käynnissä maisemapelloilla

Julkaistu 22.5.2017 13.41

Tampereen maisemapelloilla tehdään parhaillaan kevättöitä. Pellot on kynnetty ja äestetty, ja tällä viikolla alkavat kylvötyöt. Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi Takahuhdin Varsanpuistoon kylvetään sinivalkoisia kukkaraitoja. Lisäksi sinivalkoisia kukkia kylvetään Vehmaisten Seimenniityn ja Turtolan Kirkkosuon maisemapeltojen reunoille. Uusi maisemapelto on kynnetty Hiedanrannan Sahavainionpuistoon. Uudelle pellolle kylvetään auringonkukkaa ja hunajakukkaa.

kuva: Sahanvainionpuiston maisemapelto keväällä
 

Maisemapeltoja on Tampereella nyt kaikkiaan kahdeksan. Ne sijaitsevat Vihiojanpuistossa Muotialassa, Ryydynpuistossa Ryydynpohjassa, Varsanpuistossa Takahuhdissa, Pohtolanpuistossa Pohtolassa, Kohmanpuistossa Tohlopissa, Kirkkosuolla Turtolassa, Seimenniityllä Vehmaisissa ja Sahavainionpuistossa Niemenrannassa.

Lepovuorossa tänä vuonna ovat Vihiojanpuiston ja Tohlopin pellot, joilla kasvaa apilanurmea. Ryydynpuistossa ja Sahavainionpuistossa kasvaa auringonkukkaa ja sinistä hunajakukkaa, Seimenniityllä ja Kirkkosuolla syysruista ja reunoilla Suomi 100- kukkaseosta (valkolupiinia ja sinistä hunajakukkaa). Varsanpuistossa kasvaa kauttaaltaan Suomi 100 -kukkaseosta.

Maisemapeltoja viljellään ja hoidetaan luonnonmukaisesti. Rikkakasveja torjutaan monipuolisella viljelykierrolla, mekaanisella maanmuokkauksella sekä puhdistusniitoilla. Maisemapellot elävöittävät maisemaa ja tarjoavat elämyksiä asukkaille.

Loppukesästä ja syksyllä maisemapeltojen kukkia, viljaa ja herneitä voi kerätä omaan käyttöönsä. Satoa ei kannata kerätä liian aikaisin ja liikaa, jotta pelloista olisi iloa mahdollisimman monille.

kuva: karttakuva maisemapelloista vuonna 2017
Maisemapellot kartalla 2017. Kuva aukeaa suuremmaksi klikkaamalla.

Lisätietoja

Työpäällikkö
Teemu Kylmäkoski
puhelin 040 8016376

Maisema-asiantuntija
Riikka Söyrinki
puhelin 040 744 7231


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat Teemu Kylmäkoski