Siirry sisältöön

Anna palautetta Tampereen ja kaupunkiseudun kuntien talvikunnossapidosta

Julkaistu 17.5.2017 10.36

Miten sujui katujen ja kevyen liikenteen väylien talvikunnossapito viime talvena? Verkkokyselyssä palautetta voi antaa Tampereen, Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Vesilahden tai Ylöjärven väylien aurauksesta, liukkauden torjunnasta ja hiekoitussepelien keruun sujumisesta.

Talvikunnossapitokyselyyn voi vastata 17.5–12.6.2017 verkossa osoitteessa www.tampere.fi/liikenne-ja-kadut. Kyselyyn pääsee myös Tampereen kaupunkiseudun kuntien verkkosivuilta.

Arvioitavana on katujen, kävely- ja pyöräteiden sekä jalkakäytävien talvikunnossapidon taso ja väylien kunto asteikolla erittäin huonosta erittäin hyvään. Palautetta pyydetään myös siitä, kuinka ripeästi väylät aurataan ja hiekoitetaan lumisilla tai liukkailla keleillä. Kyselyssä voi antaa myös vapaamuotoista palautetta, esimerkiksi hiekoitussepelien keruun sujumisesta.

Tampereen kaupunkiseudun yhteinen talvikunnossapitokysely toteutetaan nyt toista kertaa. Tavoitteena on yhtenäinen talvihoidon laatu yli kuntarajojen.

Kadut ja pyörätiet kunnan vastuulla, jalkakäytävät kiinteistön haltijan

Talvikunnossapidon vastuut määräytyvät katujen puhtaana- ja kunnossapitolain mukaan. Katujen ajoratojen, torien, aukioiden sekä kävely- ja pyöräteiden talvihoidosta vastaa kunta. Jalkakäytävän talvihoidosta vastaa jalkakäytävän viereisen kiinteistön haltija. Myös hiekoitussepelin keruu kuuluu talvikunnossapitotehtäviin. Sepelit ajoradoilta, jalankulku- ja pyöräteiltä ja toreilta kerää kunta ja jalkakäytävät puhdistaa huoltofirma tai pientalon omistaja.

Jokaisessa Tampereen kaupunkiseudun kunnassa on oma tapansa toteuttaa ja järjestää yleisten alueiden talvihoito. Esimerkiksi Kangasala, Lempäälä ja Pirkkala ovat kilpailuttaneet talvihoidon erilaisina urakoina, kun taas Nokia ja Ylöjärvi toteuttavat talvihoidon kaupunkien omana työnä. Tampere on jaettu kunnossapitoalueisiin, joista suurinta osaa ylläpitää kaupungin oma liikelaitos, Tampereen Infra. Yksityiset urakoitsijat hoitavat Kalkun, Peltolammin ja Tasanteen urakka-alueiden katujen ja viheralueiden kunnossapitoa.


Lisätietoja

Tampereen kaupunki:
Työpäällikkö
Teemu Kylmäkoski
puhelin 040 8016376

Tampereen seudun kuntayhtymä:
Liikennejärjestelmäinsinööri
Katja Seimelä
puhelin 040 503 4237


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen