Siirry sisältöön

Petsamossa kunnostetaan Saunapuisto

Julkaistu 17.5.2017 9.31

Petsamossa kunnostetaan pieni korttelipuisto, Saunapuisto. Puiston leikkialue laajenee ja puistoon tulee uusia välineitä. Tavoitteena on lisätä puiston käyttöä parantamalla turvallisuutta, viihtyisyyttä ja toiminnallisuutta. Puiston kunnostussuunnitelmasta voi antaa palautetta 31.5.2017 saakka. Puisto kunnostetaan tänä vuonna.

Suunnitelma on nähtävänä 17.–31.5.2017 paikan päällä Saunapuistossa, palvelupiste Frenckellissä, Frenckellinaukio 2 B:ssä sekä verkossa www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto.

Saunapuisto rajautuu pohjoisessa Oikokatuun, lännessä omakotialueeseen, etelässä Vainiokatuun ja itäpuolella Poikkikatuun. Leikkipaikka sijaitsee puiston itäosassa. Puistossa on kukkivaa puustoa, koristeomenapuita ja pihlajia. Puistokalusteet ja osa leikkivälineistä ovat käyttöikänsä lopussa eivätkä täytä enää nykypäivän turvallisuusvaatimuksia.

Leikkialuetta laajennetaan etelään päin. Leikkipaikka aidataan ja sieltä poistetaan huonokuntoisin välineistö. Nykyistä välineistä säilytetään hyväkuntoiset kiipeilyteline ja hiekkalaatikko sekä pölliauto, joka kunnostetaan. Uusina välineinä puistoon tulevat keinut, monipuolinen kiipeilyteline-liukumäki, karuselli, kiikkulauta, jousikiikku ja rekkitangot. Leikkipaikan kulkuväylät päällystetään kivituhkalla ja välineiden joustavat turva-alustat ovat hiekkatekonurmea. Puustoa täydennetään uusilla istutuksilla. Puiston kaikki valaisimet uusitaan.

Puiston kunnostuksessa on mukana Saukonmäen liikekeskuksessa aloittava yksityinen päiväkoti Touhula, joka tulee käyttämään leikkipaikkaa ulkoiluun.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Milja Nuuttila
puhelin +358504131911

Kaupunginpuutarhuri
Timo Koski
puhelin 050 345 7568

Lisätietoja Touhulan toiminnasta:
Kiinteistöpäällikkö
Pekka Lantto
puhelin 040 668 5830


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen