Siirry sisältöön

Tammelassa kävelykierrokset katu- ja viherympäristöstä 18.5. ja 22.5.

Julkaistu 15.5.2017 13.42

Tampereen Tammelassa järjestetään kaksi kävelykierrosta teemalla katu- ja viherympäristö muuttuvassa kaupunkirakenteessa. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita vaikuttamaan ja kertomaan näkemyksiään näihin asioihin.

Torstaina 18.5.2017 klo 16:30 - 18:30 kohteena on Tammelan kävelykehä. Maanantaina 22.5.2017 kello 16.30 - 18.30 kohteena on muun muassa Pinninkatu. Molempien kierrosten kokoontumispaikkana ja lähtöpisteenä on Tammelantorin kioski Ilmarinkadun ja Tammelan puistokadun kulmauksessa.

Kävelykierrokset liittyvät Tammelan liikenneverkkosuunnitelmaan (2016-2017), joka on viimeistelyvaiheessa. Tämän yhteydessä monet palautetta antaneet korostivat kävely-, pyöräily- ja viherympäristön tärkeyttä ihmisten elämässä ja asuinympäristössä. Kävelykierroksilla saatua palautetta otetaan huomioon katu- ja viherympäristön tarkemmassa suunnittelussa, joka etenee vaiheittain.

Tammelan kävelykehä: Tammelan kävelykehä kävelykehä (Tammelankatu - Salhojankatu - Osmonpuisto - Kaivokatu) sisältää idean oman kaupunginosan sisäisestä ja viihtyisästä reitistä, jonka kautta pääsee sujuvasti myös laajemmille virkistysreiteille.

Pinninkatu: Tammelantorin ja kehitettävien korttelikokonaisuuksien kautta kulkevan Pinninkadun pyöräily- ja kävelyreitti kulkee jatkossa vuonna 2021 valmistuvan raitiotien pysäkkeihin liittyvänä suojatienä yli Itsenäisyydenkadun, jolloin Tammelan ja Tullin alueen yhteys paranee merkittävästi.

Mukana kierroksilla myös Pirkanmaan maakuntamuseon rakennustutkija. Kävelykierroksilla kuullaan katkelmia Tammelan kävely-ympäristöjen historiasta. Tilaisuuden päätteeksi halukkailla mahdollisuus kokeilla kehitteillä olevaa mobiililaitteella toimivaa 3D-vuorovaikutussovellusta. Tällä testataan uusia 3D-menetelmiä palautteen keräämisessä katu- ja vihersuunnittelua varten

Tampereen kaupunki tekee Tammelan kävely-ympäristöjen suunnittelua yhdessä asukkaiden kanssa. Kävelykierroksen järjestäjiä ovat Tampereen kaupunki ja aloitteen kaupunginosan kävely-ympäristöjen kehittämisestä tehnyt Tammela 2.0 yhteistyöryhmä.

Kävelykierrokset on ajoitettu Rakas Tampere -tapahtumaan, ja ne liittyvät myös valtakunnalliseen kävelykatuviikonloppuun.


Lisätietoja

Kävelykierrokset/
Erikoissuunnittelija
Mira Siren
puhelin 040 800 7581

Tammelan asukasyhteistyö, yhteistyöryhmän toiminta ja täydennysrakentaminen/ Keskustahanke/
Hankekehityspäällikkö
Minna Seppänen
puhelin +358 40 150 9857


Teksti Anna-Leea Hyry