Siirry sisältöön

Tampereen Areenayhtiön osakassopimus julkistettiin

Julkaistu 11.5.2017 10.10

Tampereen kaupunki ja hankkeen sijoittajaryhmä julkistivat 11.5.2017 neuvotteluiden pohjalta laaditun Areenayhtiön osakassopimuksen. Kaupungin rooli Areenayhtiössä täyttää kaupunginvaltuuston asettamat edellytykset vähemmistöosakkuudesta ja sijoittajien tasaveroisesta asemasta. Lähtökohtana on, että kaupunki saa sijoituksensa takaisin tuottoineen. Hankkeen pääosakas on SRV:n, LähiTapiola-ryhmän ja OP Ryhmän vakuutus- ja eläkeyhteisöjen yksityinen sijoittajaryhmä ja vähemmistöosakkaana Tampereen kaupunki. Kaupunginhallitus päättää kaupungin osalta osakassopimuksesta 15.5.2017

Havainnekuva: Tampereen Kansi ja Areena ilmasta katsottuna
 

Pormestari Anna-Kaisa Ikosen mukaan hankkeessa on saavutettu merkittävä uusi vaihe.

- Areena lisää merkittävästi Tampereen vetovoimaa ja kilpailukykyä. Se tuo Tampereelle uusia mahdollisuuksia monipuoliseen tapahtumatarjontaan ja suuriinkin tapahtumiin. Nyt myös koko kansialueen rakentuminen Tampereen keskustaan saa vauhtia.

Areenasuunnitelma on toiminnallisesti ja taloudellisesti kehittynyt matkan varrella. Mm. areenan kapasiteettia on pystytty kasvattamaan. Areenaan mahtuu urheilutapahtumissa 13 000 katsojaa ja muissa tapahtumissa jopa yli 15 000 katsojaa.

Tavoitteena on, että rakentaminen voi alkaa vielä 2017 syksyllä, jolloin ensimmäinen vaihe Sorinsillan eteläpuolella valmistuisi 2020 vuoden loppuun mennessä. Hankkeen käynnistymisen ehtona on areenayhtiön investointipäätös loppujen toteutusedellytysten, mm. valtionosuuden varmistumisen jälkeen.

Koko Kansi ja areena -hankkeen kokonaisarvo on yli 500 miljoonaa euroa, mistä areenan ja harjoitushallin osuus on noin 100 miljoonaa euroa.


Lisätietoja

Pormestari
Anna-Kaisa Ikonen
puhelin +358 400 780 866 (sihteeri Ritva Vakkuri)
sähköposti [email protected]

Konsernijohtaja
Juha Yli-Rajala
puhelin 040 743 6356
sähköposti [email protected]

Hankejohtaja
Tero Tenhunen
puhelin 050 540 2860
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu

Kuvat Havainnekuva © SRV / Studio Libeskind