Siirry sisältöön

Tampereen pyöräilyviikolla luontoretkiä, pyöräparaati, aamiaista työmatkapyöräilijöille ja paljon muuta

Julkaistu 5.5.2017 10.21

Tampereen pyöräilyviikko houkuttelee pyörän selkään kaikenikäisiä ja -kuntoisia tamperelaisia monenlaisin tapahtumin 6. - 14.5.2017. Tapahtuman teemana on Pyörällä kulkee kaikki. Jo 27. kertaa järjestettävän tempauksen tarkoitus on edistää pyöräilyä paitsi tuomalla sitä monipuolisesti esille kaupunkilaisille, myös näyttämällä pyörän mahdollisuudet päivittäisenä liikkumisvälineenä, joka on sekä terveellinen että luontoa säästävä.

Kuva: Pyöräilyviikon työmatkalaisten aamupala Laikunlavalla
 

Pyöräilyviikolta löytyy pyöräretki tai -tapahtuma lähes jokaiseen makuun ja tarpeeseen. Viikon avaa suuri pyöräparaati Metsolta Tammelantorille. Viikon mittaan tehdään useita kaupunki- ja luontoretkiä sekä leppoisia kulttuuripyöräilyjä, mutta kovakuntoisimmille polkijoille järjestetään myös vaativampia lenkkejä. Koko perheen pyöräretki kulkee Kaupin metsässä UKK-instituutilta Niihaman Majalle. Matka ja vauhti sopivat pienellekin polkijalle, ja perillä on mahdollisuus ostaa makkaran- tai letunpaistovälineet. Työmatkapyöräilijöille on tarjolla aamiaista Laikunlavalla kahdesti viikon aikana. Tamperelaisten päättäjien kanssa pääsee keskustelemaan Vaikuttajien pyörälenkillä.

Pyöräilyviikon aikana voi myös kartuttaa tietojaan. Kaupunkiajokoulutuksessa käydään läpi tärkeimmät pyöräilijää koskevat liikennesäännöt teoriassa ja käytännössä. Fillarikoulussa niitä voivat opetella jo alakouluikäiset. Pyöräilyseminaari Yliopiston Linna-rakennuksessa esittelee pyöräilyä kuntoilumuotona, ja siellä kuullaan myös Tampereen Sähkölaitoksen Timo Knaapin esitys Pyöräliikenteen huomioimisesta työmaajärjestelyissä.

Viikon päättää Sorsapuiston äitienpäiväpiknik jossa on tarjolla tekemistä sekä äideille, isille että perheen pienimmille. SirkusRakkausPumPum järjestää muun muassa äitienpäivätanssit sekä Pellepändin Kapteeni Rollen & Pellejen laulukaupan, josta jokainen äiti voi saada laulun lapsensa sanoituksilla. Pyörällä kaiken ikää -projekti tarjoaa riksakyytejä Sorsapuiston ympäri.

Tampereen pyöräilyviikko on Tampereen polkupyöräilijät ry:n ja Tampereen kaupungin Liikkuva Tampere -hankkeen yhteistyössä järjestämä vuosittainen tapahtuma. Tampereen polkupyöräilijät ry on Pyöräliiton jäsenjärjestö, jonka tavoitteena on, että polkupyörä olisi yhä useamman Tampereen seudulla asuvan arkipäivän kulkuväline, ja että pyöräily olisi sujuvaa, turvallista ja viihtyisää. Liikkuva Tampere on Tampereen kaupungin projekti, jossa tavoitellaan monien toimijoiden yhteistä ja poikkihallinnollista toimintatapaa tamperelaisten liikkumisen edistämiseksi.

Lisätietoa pyöräilyviikon tapahtumista löytyy Tampereen pyöräilyviikon kotsivuilta.

Lisätietoja

Pyöräliitto
Tuottaja
Leo Van Aerschot
puh: 041 470 4780
[email protected]

Tampereen polkupyöräilijät ry
Puheenjohtaja
Pompo Stenberg
puh: 050 35 21 809
[email protected]