Siirry sisältöön

Sunnuntai 9.4. on kuntavaalien vaalipäivä

Julkaistu 7.4.2017 14.07

Sunnuntaina 9.4.2017 on kevään kuntavaalien varsinainen vaalipäivä. Kaikki äänestyspaikat ovat yhtäjaksoisesti auki klo 9 - 20. Varsinaisena vaalipäivänä äänestetään siinä paikassa, joka on merkitty koteihin jaettuun ilmoitukseen äänioikeudesta.

Kuva: Kuntavaalimainoksia Keskustorilla
 

Äänestämään mennessä mukana on oltava passi, ajokortti tai muu kuvallinen henkilöllisyystodistus. Ilmoitus äänioikeudesta on myös hyvä ottaa mukaan, mutta se ei ole välttämätön. Jos et pysty itse tekemään äänestysmerkintää, voit myös ottaa mukaasi oman vaaliavustajan, joka ei ole ehdokkaana oleva henkilö tai tämän lähisukulainen. Myös äänestyspaikalta löytyy vaaliavustaja.

Tampereen ehdokaslistojen yhdistelmä löytyy äänestyskopista. Äänestyslippuun kirjoitetaan mahdollisimman selvällä käsialalla ehdokkaan numero - siihen ei pidä kirjoittaa mitään muuta.

Vaalipäivän äänten laskenta alkaa heti äänestyspaikkojen sukeuduttua klo 20, ja kuntavaalien alustava tulos on todennäköisesti selvillä vielä sunnuntaina ennen puoltayötä. Vaalien lopullinen tulos vahvistetaan tarkastuslaskennan jälkeen keskusvaalilautakunnan kokouksessa 12.4. Uusi kaupunginvaltuusto aloittaa toimikautensa kesäkuun alussa.

Voit hakea oman äänestyspaikkasi kotiosoitteesi perusteella kuntavaalien äänestyspaikkapalvelusta:

Yksityiskohtaiset ohjeet vaalipäivänä äänestämiseen löytyvät Oikeusministeriön vaalisivuilta:

Lisätietoa kuntavaaleista, ehdokkaista, äänestämisestä ja kaupunginvaltuuston toimenkuvasta löytyy kaupungin verkkosivujen tietopaketista äänestäjille:


Lisätietoja

Keskusvaalilautakunnan sihteeri
Juha Perämaa
puhelin 040 503 9038
sähköposti [email protected]


Teksti Elise Kraatila