Siirry sisältöön

Tesomalaiset maalaavat tuhat munaa pääsiäismunapuuhun

Julkaistu 31.3.2017 10.20

Tampereen Tesomalla eri-ikäiset tesomalaiset maalaavat huhtikuun ensimmäisen viikon ajan pääsiäismunia, jotka ripustetaan Tesoman kirjaston pihalla olevaan puuhun. Pääsiäismunapuun juhlaa vietetään tiistaina 11.4.2017 klo 12. Musiikin, pääsiäismunien ripustamisen ja puun ihailun lisäksi juhlassa kuullaan iloisen pääsiäisen julistus koko Tesomalle.

Piirros: Pääsiäismunapuu
 

Suuriin pääsiäismunanmaalaustalkoisiin on värvätty koko Tesoma, ja tavoitteena on saada maalatuksi tuhat munaa. Keväisen värikkäitä munia taiteillaan päiväkodeissa, koulussa, nuorisotalolla, Wihreä Puu -yhteisötalossa, Kotipirtin palvelutalolla ja seurakunnan kerhoissa.

Myös Tesoman Olkkarissa (Ristimäenkatu 35) vietetään kaikille avoimia munanmaalaustalkoita. Maalailemaan voi poiketa:

  • ti 4.4. klo 10–16
  • to 6.4. klo 10–16
  • pe 7.4. klo 10–15

Tesoman kulttuurikummien vetämät kiertävät munanmaalauspajat ovat liikkeellä torstaina 6.4. klo 20 alkaen ja perjantaina 7.4. klo 15 alkaen. Silloin munanmaalausmahdollisuus voi yllättää tesomalaiset pubeissa, kirjastolla tai kauppareissulla.

Tesomalaisten maalaamat munat ripustetaan maanantaina 10.4.2017 Tesoman kirjaston (Kohmankaari 9) pihalla olevaan puuhun, missä niitä voi ihailla pääsiäisen ajan.

Pääsiäismunapuun juhlaa vietetään tiistaina 11.4.2017 klo 12–13 munapuun juurella. Lapsille ja lapsenmielisille suunnatun juhlan ohjelmassa on musiikkia ja laulua, pääsiäismunien ripustelua ja valmiin munapuun ihailua. Juhla huipentuu iloisen pääsiäisen julistukseen. Juhlan osallistujat saavat pukeutua pääsiäisnoidiksi!

Tesoman pääsiäismunapuun ovat mahdollistaneet Tampereen kaupungin Oma Tesoma -hanke, Tessun kulttuurihöntsyt sekä Tesoman kulttuurikummit.


Lisätietoja

Oma Tesoma -hanke
Suunnittelija
Johanna Kurela
puhelin 040 849 3614
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Kurela