Siirry sisältöön

Asukastyöpaja Tampereen ympäristöasioista pääkirjasto Metsossa 5.4.2017

Julkaistu 29.3.2017 11.17


Tampereen kaupunki järjestää kaikille avoimen asukastyöpajan ympäristöasioista pääkirjasto Metson Lehmus-salissa keskiviikkona 5.4. kello 17–19. Paikalla on kaupungin ja yhdistysten asiantuntijoita kertomassa ympäristöön liittyvistä teemoista. Työpajassa osallistujat voivat kertoa ideoistaan ja toiveistaan Tampereen ympäristöasioiden parantamiseksi. Ideoita hyödynnetään kaupungin ympäristöpolitiikan valmistelussa.

Näkymä Tampereelle
 

Tilaisuuden avaa Tampereen kaupungin ympäristöjohtaja Kaisu Anttonen. Tampereen energia- ja ilmastoasioita käsittelee kaupungin energia- ja ilmastoasiantuntija Emilia Olkanen puheenvuorossaan. Jonne Leivo Hiilivapaa Tampere -kampanjasta pohtii, miten Tampereesta saadaan hiilivapaa. Yhdyskuntasuunnittelupäällikkö Hanna Montonen kertoo, kuinka ympäristönäkökohdat huomioidaan kaupungin kehittämisessä ja kaavoituksessa. Tampereen ympäristön nykytilaa ja haasteita käsittelee kaupungin ympäristönsuojelupäällikkö Pasi Halme.

Tampere polkupyöräilijöiden näkökulmasta on Tampereen polkupyöräilijät ry:n aiheena. Jere Nieminen Villi vyöhyke ry:stä nostaa esiin osallistuvaa näkökulmaa luonnonhoitoon, ja toimitusjohtaja Harri Kallio Pirkanmaan Jätehuolto Oy:stä kertoo jätehuollon saavutuksista ja näkymistä. Kuluttaminen on puolestaan Luonto-Liiton Hämeen piirin puheenjohtajan Ville Lahtisen teemana.

Lopuksi kokoonnutaan työpajoihin miettimään, kuinka ympäristöasioita tulisi kehittää Tampereella. Ennen tilaisuutta kello 16.45 on tarjolla Reilun kaupan kahvia ja teetä. Tilaisuuden juontaa Matti Huhta Ekokumppaneilta. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.


Lisätietoja

Ympäristöjohtaja
Kaisu Anttonen
puhelin 050 636 98

Suunnittelija
Enni Leppälä
puhelin 040 800 7809

Suunnittelija
Aino Järventausta
puhelin 040 194 0799


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen