Siirry sisältöön

Tampereen Pulssi visualisoi Tampereen kehitysaskeleet ja haasteet

Julkaistu 28.3.2017 14.31

Tampereen Pulssi -esittely kertoo havainnollisesti, kuinka Tampere on saavuttanut kaupunkistrategian tavoitteet ja missä on kirittävää. Esittely löytyy osoitteesta www.tampere.fi/tampereenpulssi. Vuosi 2017 on Yhteinen Tampere – näköalojen kaupunki -kaupunkistrategian viimeinen toteutusvuosi. Pulssi tuo esiin nykyisen kaupunkistrategian toteutumisen. Tampereen Pulssi tukee myös uuden kaupunkistrategian valmistelutyötä.

Tampereen Pulssi tuo esiin Tampereen kaupungin toimintaympäristön ja kaikkien palvelualueiden keskeisimmät kehitysaskeleet sekä suurimmat haasteet. Tampereen Pulssi myös vertailee kehityssuuntia kuusikkokuntien Espoon, Helsingin, Oulun, Tampereen, Turun ja Vantaan kesken.

Pulssin aineisto kertoo esimerkiksi, että lähes jokaiselle perusopetuksen päättäneelle nuorelle on järjestynyt toisen asteen koulutuspaikka tai muu jatkopaikka. Hoitotakuu on koko strategiakaudella toteutunut pääosin hyvin.

Tampereen työttömyystilanne on korkea, erityisesti pitkäaikaistyöttömiä on paljon. Alle 25-vuotiaiden nuorten työttömyys on lähtenyt laskuun vuoden 2016 aikana. Nuoria oli kuitenkin edelleen vuonna 2016 työttömänä 3295 henkilöä. Työttömyys ja sen pitkittyminen on lisännyt toimeentulotuen tarvetta.

Pulssista selviää myös muun muassa se, että joukkoliikenteen matkustajamäärä on kasvanut viime vuosina. Kotimaisten matkustajien osalta Tampereen vetovoimaisuus on erinomaisella tasolla.

Kokonaisuudessaan kaupunkistrategia toteutui monelta osin tavoitteiden mukaisesti. Haasteita uudelle valtuustokaudelle on edelleen esimerkiksi kaupungin talouden ja työllisyyden parantamiseksi.


Lisätietoja

Kaupunkitietopäällikkö
Johanna Ahlgrén-Holappa
puhelin +358444314159