Siirry sisältöön

Pirkanmaan ikäihmisille suunnitteilla maakunnallinen neuvontapalvelu ja asiakasohjaus

Julkaistu 16.3.2017 14.46

Pirkanmaalla halutaan helpottaa ikäihmisen avun ja neuvonnan saantia. Maakunnalle ollaan luomassa yhteistä ikäihmisten neuvonta- ja asiakasohjausyksikköä, josta pirkanmaalainen ikäihminen saa apua joko soittamalla neuvontanumeroon, asioimalla verkkosivuilla tai käymällä lähipalvelupisteessä.

Lähipalvelupisteitä voisi olla esimerkiksi palvelu- ja päiväkeskuksissa, lähitoreilla, terveysasemilla ja tulevissa sote-keskuksissa.

Lähipalvelupisteessä tai keskitetyssä neuvonta- ja asiakasohjausyksikössä asiakas ja asiakasohjaaja pohtivat yhdessä avun tarvetta ja kokoavat asiakkaalle sopivat palvelut, johon voi kuulua niin julkisia kuin yksityisiäkin palveluja.

Tavoitteena on, että pirkanmaalainen ikäihminen tai hänen omaisensa saa yhdestä paikasta tarvitsemansa avun eikä häntä enää pallotella luukulta toiselle. Hankkeessa selvitetään myös keinoja, joiden avulla ikäihmisen on mahdollista asua turvallisesti kotona. Sitä varten kerätään kunnista jo käytössä olevia hyviä toimintatapoja, kehitetään niitä ja kokeillaan käytännössä eri kunnissa.

Pirkanmaan yhteistä ikäihmisten neuvonnan ja asiakasohjauksen mallia rakennetaan sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamassa Pirkanmaan Ikäneuvo -hankkeessa, joka on osa ikäihmisten kotihoitoa uudistavaa ja kaikenikäisten omaishoitoa vahvistavaa hallituksen I&O-kärkihanketta.

Pirkanmaalla valmistaudutaan tulevaan sote- ja maakuntauudistukseen. Sitä varten Pirkanmaalla uudistetaan ja yhtenäistetään ikääntyvien palveluja. Tarkoituksena on tehdä palveluista helposti saavutettavia, asiakaslähtöisiä, asiakkaiden tarpeisiin sopivia ja kustannusvaikuttavia. Suunnittelussa tärkeässä roolissa ovat ikäihmiset itse.

Sosiaali- ja terveysministeriön I&O-kärkihanke ja sen osana oleva Pirkanmaan Ikäneuvo-hanke kestävät lokakuuhun 2018 saakka. Siihen osallistuvat Akaan (sis. Urjala), Hämeenkyrön, Ikaalisen, Kangasalan (sis. Pälkäneen), Lempäälän, Nokian, Pirkkalan (sis. Vesilahti), Sastamalan (sis. Punkalaidun), Valkeakosken, Virtojen (sis. Ruovesi), Ylöjärven ja Tampereen (sis. Orivesi) kunnat ja kaupungit.


Lisätietoja

Pirkanmaan Ikäneuvo -hanke
Projektipäällikkö
Essi Lönnqvist
puhelin 040 806 3192
sähköposti [email protected]

Ikääntyneiden palvelujen kehityspäällikkö, muutosagentti
Mari Patronen
puhelin 040 801 6008
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala