Siirry sisältöön

Kaikkien vaalit -vaalitempaus Tampereella

Julkaistu 16.3.2017 12.50

Kaupungin Maahanmuuttajaneuvosto sekä Pirkanmaan ja Keski-Suomen Etnisten Suhteiden Neuvottelukunta järjestävät Tampereella Kaikkien vaalit - vaalipaneelin maanantaina 20.3. kello 17–19 pääkirjasto Metson Kuusi-luentosalissa. Paneeliin on kutsuttu kaupunginvaltuustossa nyt mukana olevat puolueet. Myös yleisöllä on mahdollisuus esittää tilaisuudessa kysymyksiä kuntavaaliehdokkaille.

Paneelissa nostetaan keskusteluun kaikkia kuntalaisia koskevia ajankohtaisia asioita, unohtamatta teemoja, joita lisääntyvä maahanmuutto ja yhteiskunnan monimuotoistuminen tuovat mukanaan. Kaikkien vaalit -kampanjan tavoitteena on myös herättää uusien suomalaisten mielenkiintoa yhteiskunnallista osallistumista kohtaan.

Monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkosto Moniheli ry on koordinoinut yhdessä oikeusministeriön ja Etnisten suhteiden neuvottelukunnan kanssa koko maan kattavan, kuntavaaleja edeltävän Kaikkien vaalit-vaalipaneelikiertueen. Paikallisten yhteistyötahojen järjestämiä vaalipaneeleja on yhteensä yli 20 paikkakunnalla, aina Helsingistä Rovaniemelle.

Tulossa myös Kaikki vaikuttaa -tempaus

Lisäksi keskiviikkona 29.3.2017 kello 17 järjestetään valtakunnallinen Kaikki Vaikuttaa! -ennakkoäänestystempaus osana Kaikkien vaalit -kampanjaa. Kyseessä on eri puolilla Suomea tapahtuva äänestämisen "flashmob". Tapahtumalla halutaan kannustaa erityisesti maahan muuttaneita käyttämään äänioikeuttaan ja tehdä äänestämisestä kaikkien yhteinen, hauska tapahtuma.

Tempauksessa tavataan ennalta sovitussa paikassa ja lähdetään yhteisenä kulkueena äänestyspaikalle. Tampereella äänestämään lähdetään kello 17 kokoontumalla kaupungin keskustassa ja Hervannassa. Tarkemmat kokoontumispaikat kerrotaan myöhemmin.

Tapahtuma elää myös sosiaalisessa mediassa, kun eri paikkakunnilta lähetetään kuvia ja tunnelmia.

www.facebook.fi/kaikkienvaalit
Twitter #KaikkienVaalit

Lisätietoja:
Tampereen kaupungin maahanmuuttajatyön pääkoordinaattori Marja Nyrhinen
[email protected] tai p. 0405727932

Lisätietoja valtakunnallisesta kiertueesta sekä ennakkoäänestystempauksesta:
toiminnanjohtaja Riitta Salin, p. 044 5355 722
projektikoordinaattori Margareta Tahvanainen, p. 050 309 3906


Teksti Raija Lindell