Siirry sisältöön

Kaksi iltaa, kuusi konserttoa ‒ Tampere Filharmonia säestää historiallista finaalia

Julkaistu 16.3.2017 10.24

Tampere Filharmonia säestää toukokuussa kaikkien aikojen ensimmäisen Tampereen pianokilpailun finaalit. Luvassa on kaksi konsertti-iltaa, joina orkesterin solisteiksi saapuu yhteensä kuusi maamme eturivin pianotaiteilijaa.

 

Tampereen pianoseura tuo Tampereelle kilpailun, jollaista kaupungissa ei ole ennen nähty. Edellytykset kilpailun järjestämiselle ovat mainot: Tampereella on erinomaista musiikkikoulutusta, erinomaiset konserttisalit, täysmittainen sinfoniaorkesteri ja jopa poikkeuksellisen aktiivinen konserttiyleisö.

Pianokilpailun karsintaan ilmoittautui vuodenvaihteessa yhteensä 57 kilpailijaa. Sääntöjen mukaan kilpailuun saavat ottaa osaa 15‒30-vuotiaat suomalaiset tai Suomessa vähintään kolme vuotta opiskelleet pianistit. Alku- ja välierät käydään Pyynikkisalissa 24.‒30.4. ja finaalikonsertit järjestetään Tampere-talon Isossa salissa torstaina 4.5. ja perjantaina 5.5. Perjantain konsertti huipentuu kaikkien aikojen ensimmäisen Tampereen pianokilpailun voittajan julistamiseen ja palkintojenjakoon!

Odotettavissa on hyvin korkeatasoinen kilpailu ja upeat konsertit, joissa vasta valitut kuusi finalistia soittavat pianokonserttojen parhaimmistoa yhdessä Tampere Filharmonian kanssa. Finaalikonsertit johtaa Suomen musiikkielämän huippulupaus, 21-vuotias kapellimestari Klaus Mäkelä, joka johti Tampere Filharmoniaa viimeksi syksyllä 2016 Debussyn ja Rautavaaran teosten parissa.

To 4.5. ja pe 5.5.2017 klo 19
Tampere-talon Iso sali

Tampere Filharmonia
Klaus Mäkelä, kapellimestari
Tampereen pianokilpailun finalistit


Lisätietoja

Maija Leino