Siirry sisältöön

Liikkuva Tampere kerää tamperelaisten liikuntaunelmia toteutettavaksi

Julkaistu 16.3.2017 9.17

Vuonna 2017 vietetään valtakunnallista Liikkumisen unelmavuotta osana Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Vuoden aikana pyritään yksittäisten ihmisten ja eri toimijoiden yhteistyöllä ideoimaan ja toteuttamaan rohkeita kokeiluja ja uusia ratkaisuja liikkumisen lisäämiseksi. Valtakunnallista ohjelmahanketta koordinoi Olympiakomitea, ja Tampereella sen toteuttamisesta vastaa kaupungin Liikkuva Tampere -hanke.

Liikkumisen unelmavuoden järjestämisessä noudatetaan Unelmat liikkeelle -toimintamallia, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä tuomaan liikuntaan liittyvät unelmansa esille ja toteuttamaan niitä. Erilaisia tapoja lisätä liikettä kehitetään eri toimijoiden yhteistyönä ennakkoluulottomasti kokeillen. Esimerkiksi kouluja ja päiväkoteja kannustetaan ideoimaan yhdessä lasten kanssa, miten liikuntaunelmia voitaisiin toteuttaa.

Vuoden 2017 aikana Liikkuva Tampere kerää verkkosivuillaan tamperelaisten liikuntaunelmia, joita pyritään toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan. Ideoiden kerääminen jatkuu 17.12.2017 saakka, ja niitä toteutetaan vuoden mittaan.

Yksittäisten kaupunkilaisten ideoista voi syntyä uusia yhteistyöverkostoja ja liikuntatoimintaa, joka tuottaa iloa pitkään suurellekin joukolle ihmisiä. Liikkuva Tampere on aikaisemmin toteuttanut Unelmat liikkeelle -toimintamallin mukaisesti muun muassa päiväkotien pihoissa vedettyjä pihaliikkareita sekä ideoinut verkostonsa kanssa #100haaste-kampanjan, joka kutsuu tamperelaisia löytämään oman tapansa liikkua Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Liikkumisen unelmavuoden ohjelmaan kuuluu myös 10. toukokuuta järjestettävä valtakunnallinen Unelmien liikuntapäivä, jolloin tiedossa on Tampereellakin monenlaisia kaikille avoimia liikuntatapahtumia. Ideoita päivän ohjelmaan voi esittää ja tapahtumia järjestää kuka tahansa.

Ilmoita tamperelaisille suunnattu liikuntaideasi Liikkuvan Tampereen kotisivuilla:

Lisätietoa Unelmat liikkeelle -toimintamallista ja Liikkumisen unelmavuodesta:

Katso Tampereen alueen liikkumismahdollisuudet täältä:


Lisätietoja

Liikkuva Tampere
Projektipäällikkö
Johanna Riippi
puhelin 040 806 2736
sähköposti [email protected]


Teksti Elise Kraatila