Siirry sisältöön

Yrityskiihdytys käynnistyy Mediapoliksessa

Julkaistu 10.3.2017 11.55

Tampereen AV- ja digikeskittymässä Mediapoliksessa käynnistyy keväällä kiihdyttämö, jonka tarkoitus on vauhdittaa aloittelevien yritysten toimintaa. Kiihdyttämö suunnataan media-alalla toimiville kasvuyrityksille, jotta ne menestyisivät nopeammin ja saisivat pääomasijoituksia.

Kiihdyttämön ensimmäinen jakso alkaa toukokuussa, ja siihen valitaan kymmenen media-alan start up-yritystä. Yritykset voivat olla sisällöntuottajia tai -jakelijoita, tai ne voivat tuottaa muuta lisäarvoa media-alalla esimerkiksi selvittämällä kuluttajakäyttäytymistä tai uudenlaisia markkinointitapoja.

– Media-ala on kansainvälistä toimintaa, jossa trendit muuttuvat nopeasti. Kiihdyttämön ensimmäinen jakso kattaa uudet liikkuvan kuvan mahdollisuudet: tunnistamme erityisesti VR- ja AR-liiketoiminnan kasvupotentiaalin, sanoo kiihdyttämön vetäjä Timoteus Tuovinen Digital Media Finland Oy:sta. Digital Media Finland toteuttaa kaksi kiihdyttämöjaksoa Mediapoliksessa vuosina 2017-2019. Toimeksiantajana on Tampereen kaupunki.

Kiihdyttämöön osallistuvat yritykset sitoutuvat viikoittaiseen läsnäoloon kiihdyttämön tilaisuuksissa ja valmennuksessa. Kiihdyttämöjakso kestää seitsemän kuukautta, jonka jälkeen seuraa kahden kuukauden seurantajakso. Tavoitteena on sisältöliiketoiminnan voimakas kasvu ja yritysten kansainvälistyminen. Kiihdyttämön rooli on media-alan ekosysteemin syntymisen ja kasvun mahdollistaja.

– Osana Mediapolista toimiessaan kiihdyttämö tuo myös tervetulleen piristysruiskeen kaikkeen siihen, mitä huipputekijöiden porukassa tapahtuu. On mahtavaa saada olla mukana Pirkanmaan ensimmäisessä media-alan kiihdyttämössä, sanoo Mediapoliksen Minna Tiihonen.

Mediapolis Kiihdyttämön ohjelma on avoin kaikille media-alalla toimiville kasvuyrityksille. Hakuaika on 13.3. – 1.4. ja hakeminen tehdään oheisella sähköisellä hakulomakkeella. Kiihdyttämön yritysvalinnat tehdään huhtikuussa, ja koulutusjakso alkaa 2.5. Intensiivijakso päättyy 31.12.2017.

Mediapolis Kiihdyttämön odotetaan tuovan lisää virtaa ja liikevaihtoa alueen media-alalle.

– Media-alan yrityskiihdyttämön käynnistyminen on todella odotettua, sillä se mahdollistaa uutta kasvua ja kansainvälistymistä ja vahvistaa Mediapoliksen roolia media-alan osaamiskeskittymänä. Odotamme näkevämme myös uutta teknologiaa hyödyntäviä startupeja mukana kiihdyttämössä, sillä edellytykset tälle ovat Tampereen kaupunkiseudulla loistavat, sanoo Anna-Krista Sorvoja, Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredean tapahtuma-, kävijä- ja elämystalouden asiakkuusjohtaja.

Lisätietoja

Mediapolis Accelerator
Chief Accelerator
Timoteus Tuovinen
puhelin +358 400 622 824
[email protected]