Siirry sisältöön

Talvilomaviikolla Tampere täyttyi nuorten #äläjäädy-tapahtumista

Julkaistu 3.3.2017 20.11

Tampereen kaupungin nuorisopalvelut koosti tamperelaisten talvilomamenot #äläjäädy-kalenteriin. Tapahtumaviikolla oli yli 100 erilaista tapahtumaa, työpajaa, leiriä ja itse tekemisen mahdollisuutta ympäri Tamperetta. Nuorisopalveluiden lisäksi tapahtumia olivat tuottamassa mm. paikalliset järjestöt, seurat ja yhdistykset.

Graffitiseinän maalausta rullalautailutapahtumassa
 

Viime vuoden malliin ideat #äläjäädy-viikon toimintoihin tulivat tamperelaisilta nuorilta.
– Syksystä asti keräsimme ideoita nuorilta. Tänä vuonna toivottiin paljon työpajoja ja uusien mediataitojen oppimista. Tähän toiveeseen vastasimme keskustan Monitoimitalo 13:ssa järjestetyillä workshopeilla, nuorisopalveluiden johtava koordinaattori Päivi Laukamo kertoo.

Talvilomaviikon aikana nuoret osallistuivat mm. maksuttomaan Photoshop-työpajaan, videobloggaaja Eeddspeaksin vetämään tubetustyöpajaan sekä valokuvausta ja valomaalausta käsitteleviin pajoihin. Taidetta tehtiin graffitti-työpajoissa, kierrätyskoru-, piirustus- ja yhteisötaidepajoissa.

Keskustan Monitoimitalo 13:n toimintojen lisäksi nuorisopalvelut tuotti viikon aikana lähes 30 alueellista tapahtumaa. Tekemistä talvilomaviikolle löytyi koko perheen luistelu-, liikunta- ja ruokakulttuuritapahtumista Annalassa, Hervannassa, Koillis-Tampereella, Koivistonkylässä, Tesomalla ja Rantaperkiössä. Lisäksi viikon aikana järjestettiin useita nuorten diskoja, bileitä ja maksuttomia keikkoja. Nuorisopalveluiden tapahtumissa vieraili yhteensä noin 4000 henkilöä.

– Mielestämme #äläjäädy-viikko oli tosi antoisa ja monipuolinen! Haluaisimme kuitenkin kuulla myös tamperelaisten nuorten, lasten ja perheiden mielipiteen. Miten onnistuimme? Palautetta ja kehittämisideoita #äläjäädy-viikosta voit antaa sähköisen palautelomakkeen kautta maaliskuun loppuun saakka, Laukamo jatkaa.

Nuorisopalvelut kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita. Erityiskiitos tamperelaisille nuorille hienoista ideoista ja osallistumisesta!


Lisätietoja

Johtava koordinaattori
Päivi Niskanen
puhelin 050 528 7368
sähköposti [email protected]


Teksti Kati Ruotsalainen