Siirry sisältöön

Lukonpuistoon on suunniteltu toimintoja kaiken ikäisille

Julkaistu 1.3.2017 15.16

Lukonmäessä sijaitseva Lukonpuisto kunnostetaan tänä vuonna eri ikäisten monipuoliseksi ja turvalliseksi toiminta- ja oleskeluympäristöksi. Puiston leikkipaikka ja pelikenttä uusitaan, ja puistossa voi pelata myös mölkkyä, petankkia ja ulkopingistä. Myös polkuyhteyksiä kunnostetaan. Suunnitelmasta voi antaa palautetta 15.3.2017 saakka.

Suunnitelmaluonnos löytyy paikan päältä puistosta leikkipaikan lähistöltä, palvelupiste Frenckellistä (Frenckellinaukio 2 B) sekä verkosta sivulta www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto.

Lukonpuisto sijaitsee pääasiassa 1970-luvulla rakentuneen omakoti-, rivitalo- ja pienkerrostaloalueen keskellä rajautuen sitä ympäröiviin tontteihin. Leikkipaikka on puiston länsiosassa ja pelikenttä puiston keskellä. Pirjonkaivonkadulta puistoon on yhteydet Tildan- ja Tiinankujien kautta sekä puistokäytävää pitkin, ja Lukonmäenkadulta puistoon pääsee puistokäytävää.

Leikkipaikka peruskorjataan; kaikki välineet ja valaistus uusitaan. Pienemmille lapsille välineiksi on valittu keinu, hiekkaleikkipaikka ja jousikeinu. Monitoimivälineen liukumäki soveltuu pienemmille ja kiipeilyosa varttuneemmille lapsille. Isompien lasten välineitä ovat myös Swingo-keinu ja karuselli. Leikkialueen kentänpuoleiseen reunaan on esitetty aita, joka estää talvisin mäenlaskun päin pelikentän aitaa. Talviliukumäen paikka sijaitsee leikkipaikan pohjoispuolella. Mäki jäädytetään talvisin, jos lunta on riittävästi.

Pelikenttä uusitaan kivituhkapintaiseksi ja päätyihin tulee suoja-aidat. Myös valaistus uusitaan. Kentän laidalle sijoitetaan avonainen katos, jossa voi esimerkiksi pukea luistimet tai katsoa peliä. Pelikentän eteläpuolelle tehdään alue mölkyn tai petanquen pelaamiseen. Sieltä löytyy myös ulkopingispöytä. Kentän itäpäädystä esitetään kapeaa polkuyhteyttä metsäalueen kautta Lukonmäenkadulle. Polkuyhteys on osin haastava metsäalueen kallioisuuden vuoksi. Myös yhteys Tiinankujalle kunnostetaan.

Puiston avoimuutta lisätään poistamalla huonokuntoisia puita sekä suurin osa pensasistutuksista. Tilalle istutetaan keväällä kukkivia puita, kuten koristeomenapuita ja pihlajia. Puiston penkit ja roska-astiat uusitaan.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Milja Nuuttila
puhelin +358504131911

Kaupunginpuutarhuri
Timo Koski
puhelin 03 5656 5688